Kezdőlap EGÉSZSÉG Készülj a tavaszra! Így szabadulj meg a belső combodon lévő feleslegtől!

Készülj a tavaszra! Így szabadulj meg a belső combodon lévő feleslegtől!

Hirdetés

Ha súlyfölösleggel, és vastagabb belső combokkal küzdesz, ne ess kétségbe, mutatunk pár gyakorlatot, melyek segítségével tökéletes lehet az alakod. A titok csak a rendszeres gyakorlásban rejlik.

Néhány perc bemelegítés után kezdheted is. Ajánlott hetente 3-4 alkalommal rendszeresen időt szánni egy kis tornázásra, így könnyedén formába hozhatod magad.

Hirdetés

1. Béka pozíció

feküdj a hátadra, nyújtsd ki a kezeidet magad melett, majd mindkét lábadat egyenesen emeled a magasba. Pár másodpercig tartsd úgy, majd a lábfejeket egymáshoz szorítva a térdeidet húzd magadhoz. A lábfejeid minél közelebb húzd a testedhez, közben a térdeid tárva legyenek. Tíz-tíz felhúzást végezz egymás után háromszor. Az egyes sorozatok között tarts egy kis szünetet.

2. Ollózás

Ezek a rúgások erősítik az izmokat, és több irányból mozgatják meg a lábakat. Ugyanabban a pozícióban fekszel, mint az előbb, kissé, kb. 30 cm-re felemeled mindkét lábad, majd le-fel ollózol velük. Tízszer ismétled egymás után, majd ugyanígy tartva a lábad, oldalra kezdesz ollózni, egyik lábad keresztezed a másik fölött. A sorozatot háromszor ismételd meg egymás után, úgy, hogy közben ne tedd le a lábad.

3. Kitörések előre és oldalra

Állj egyenesen egyforma láb-és vállszélességben. A bal lábaddal végezz oldalsó kitörést, úgy, hogy közben behajlítod a jobb térded, majd fordítva. A kitörés ideje alatt megérintheted a talajt az ujjaddal. Ezután végezz előre kitörést, de ne felejtsd el, hogy a hátad végig egyenes kell maradjon. Mindkét fajta gyakorlatból, mindkét lábra 15 ismétlést végezz.

4. Ülve légzés

Ülj le egy székre, kezeiddel fogd meg a széket, a térdeid között pedig legyen egy kisebb labda vagy párna. Lélegezz mélyeket, kilégzéskor kissé nyomd össze a labdát a térdeddel. 1 percig lélegezz, majd tarts 30 másodperc szünetet.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés