Kezdőlap EGÉSZSÉG Irigylésre méltó alakot szeretnél nyárra? Ezeket a szabályokat tartsd be!

Irigylésre méltó alakot szeretnél nyárra? Ezeket a szabályokat tartsd be!

Ne csak azért akarjunk karcsúak lenni, mert ez a divat, hanem azért is jó, ha lefogyunk, mert egy elhízott test sokkal hajlamosabb a megbetegedésekre. Szabaduljunk meg a plusz kilóktól, és a lerakódott méreganyagoktól!

Az alábbiakban néhány olyan étrendi szabályt mutatunk, melyet mindenképp be kell tartani, ha karcsú vonalakról álmodunk.

Legfontosabb:

1.Ha nem végzünk fizikai testmozgást, akkor csak fogyókúra által nem lesz jó alakunk. Koncentráljunk azokra a részekre, melyeket formázni szeretnénk.

2.Nagyon fontos az is, hogy mit csinálunk az edzés után. Ilyenkor se zabáljuk túl magunk, és kerüljük azt is, hogy egész nap a tévé előtt fetrengjünk. Éljünk kiegyensúlyozottan!

Az étkezésre nagyon oda kell figyelni, ha le szeretnénk faragni bizonyos területekről. Soha ne vigyünk be több kalóriát a szervezetünkbe, mint amennyire szükségünk van.

Az egészséges alak kialakítása érdekében oda kell figyelnünk a fehérjék, és a szénhidrátok harmóniájára. Naponta legalább 3-5 gyümölcsöt el kell fogyasztanunk.

Fehérjék

Miután hazajöttünk az edzőteremből mindenképp fogyasszunk elegendő jó minőségű fehérjét, tojást, csirkehúst, zöldséget, sovány fehér húst, halat.

Szénhidrátok

Cseréljük le a fehér kenyeret, és a tésztát teljes kiőrlésű változatukra. Azok a szénhidrátok, melyek az izomépítést segítik elő: quinoa, barna rizs, teljes kiőrlésű gabonák, kuszkusz.

Zsírok

Az egészséges zsírok nagyon fontosak az egészséges testfelépítéshez: halolaj, olívaolaj, diófélék, mogyorófélék, hidegen préselt olajok. Ne vigyük túlzásba a zsírfogyasztást, mert ez legelőször a fenék területén fog lerakódni.

Zöldségek

Fogyasszunk minél több rostban, és antioxidánsban gazdag zöldséget. Ha lehet inkább nyersen együk a zöldségeket!

tudasfaja.com

loading...