Kezdőlap EGÉSZSÉG Így csökkentheted a köszvény tüneteit! 6 egyszerű és természetes módszert mutatunk!

Így csökkentheted a köszvény tüneteit! 6 egyszerű és természetes módszert mutatunk!

A köszvényes megbetegedés leginkább a középkorú személyeket érinti, a lakosság igen nagy része küzd a gyulladással, és fájdalommal. A régi időkben a köszvényt a királyok betegségeként említették, mivel csak a gazdagok engedhették meg maguknak a vörösbort, és a húst.

A köszvény egy anyagcsere betegség, mely azért alakul ki, mert megnövekszik a vér húgysavtartalma, és lerakódnak a húgysav sók az ízületekben. Leginkább a nagylábujjban okoz tüneteket, de máshol is jelentkezhet. Az erős gyulladással járó betegség mindképp szakszerű kezelést igényel, sőt a javulás érdekében a táplálkozáson is ajánlott mindenképp változtatni.

Nézzük, mi az, amit mindenképp érdemes beiktatnunk az étrendünkbe, ha köszvényes betegséggel küzdünk!

1.Probiotikumok

Ha a probiotikumokat beillesztjük az étrendünkbe, jelentősen hozzájárulnak a húgysavszint csökkentéséhez.

2.C-vitamin

Egy nemrég végzett kutatás alapján kimutatták, hogy a C-vitamin nagymértékben csökenti a gyulladást, és a köszvényes tüneteket.

3.Alacsony zsírtartalmú tejtermékek

A zsírszegény tejtermékek megakadályozzák a köszvény fejlődését, visszaszorítják a tüneteket.

4.Sok víz

A nagy mennyiségű folyadék fogyasztása elősegíti a felesleges húgysav távozását a szervezetből. Igyunk minél több vizet rendszeresen.

5. Kávé

Serkenti a vesék működését, ezért hatására kiürül a húgysav a szervezetből.

6. Cseresznye

Egy kutatás alapján kimutatták, hogy a köszvényes betegek cseresznyeevés után enyhülést tapasztaltak, a köszvényes tünetek nem kínozták már annyira őket. Ez annak tulajdonítható, hogy a cseresznye magas antocianin tartalma miatt erős gyulladásgátló, és fájdalomcsillapító.

tudasfaja.com

loading...