Kezdőlap EGÉSZSÉG Hagyd el EZT a kovászos uborkából: Olyan hatást tesz a testedre, amire...

Hagyd el EZT a kovászos uborkából: Olyan hatást tesz a testedre, amire nem is számítasz!

A kovászos uborka eddig elképzelhetetlen volt a családomban kenyér nélkül. Mindig azt gondoltam nem lehet helyettesíteni semmivel. A szomszédom lisztérzékeny ezért megtanult egy másféle kovászos uborkát.

 

Megkóstoltam és nagyon ízlett. Rájöttem nem baj, ha nem lesz benne kenyér, így a leve is finomabb és hosszabb ideig eltartható. Ez az ital talán még jobban frissíti a szervezetet egy forró nyári napon, mint a kenyérrel készült változat.

A kovászos uborka az emésztést is rendben tartja például a a székrekedés ellen kiváló.

Recept 5 literes üveghez:

  • két és fél vagy maximum 3 kg uborka
  • 2-3 db burgonya
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor kapor
  • maximum másfél liter langyos, sós víz

Mindent ugyanúgy csinálok, de a kenyeret hámozott krumplidarabokkal helyettesítem.A megmosott uborkák végeit levágom, és behasítom az oldalukon őket. A krumplit megpucolom és feldarabolom. A tiszta üvegbe rétegezek. Alul burgonya aztán az uborkák jó szorosan. Közé a fokhagymagerezdek is menjenek.

Öntöm a sós vizet és jöhet a kapor. Legfelülre pedig a burgonya másik része kerül. Kistányérral lefedem és kirakom az ablakba. Ennek az uborkának elég a meleg a napfény nem szükséges. 3-4 nap múlva adagoljuk kisebb üvegekbe és mehet a hűtőbe. Nagyon finom, semmivel nem rosszabb, mint a kenyérrel készült, eredeti kovászos uborka.

Forrás

loading...