Kezdőlap EGÉSZSÉG A magas vércukorszint 5 tünete, amit sokan nem ismernek fel idejében

A magas vércukorszint 5 tünete, amit sokan nem ismernek fel idejében

Hirdetés

Sokan tisztában vannak a cukorbetegség tüneteivel. Létezik azonban 5 olyan tünet, amelyről kevesen tudnak, pedig ha időben felismernénk, megelőzhetnénk a cukorbetegség kialakulását.

 

Hirdetés

A 2. típusú cukorbetegség tüneteire utal az alábbi 5 tünet, amelyet nehéz felismerni. A korai kezeléssel megelőzhetnénk a betegséget, ezért most eláruljuk ezt az 5 tünetet!

1. Látás zavar

A legtöbben az idő múlásának és egyéb környezeti ártalmaknak tudják be, ha romlik a látásuk. Sok esetben azonban a cukorbetegség áll a háttérben, amikor a szem körüli folyadékot a betegség eltolja, így a látás romlik, a szem száraz érzést kelt és enyhe fájdalom is kíséri. Dr. Baum, a Vanderbilt Egyetemen észrevette, hogy a cukorbetegek azt tapasztalták, hogy amint normalizálódott a vércukorszintjük, a látásuk javult.2. Viszketés

Néhány újonnan diagnosztizált cukorbeteg azt észlelte, hogy korábban viszkető érzés keletkezett valamelyik végtagjukon mindenféle előzmény vagy tünet nélkül. Kiütések, csípések és egyéb más dolgok nem voltak láthatóak, a viszkető érzés azonban folyamatosan fenn állt.

3. Bőr elszíneződése

A sötét foltok kialakulása leggyakrabban a nyak hátsó részén, a könyökön vagy a kéz fejeken jelenik meg. Ezek a korai figyelmeztető jelei annak, hogy a vér cukorszintje túl magas lehet.Egy bőrgyógyász, Sanjiv Saini az alábbiakat nyilatkozta ezzel kapcsolatban: “Amikor észrevettem, hogy a betegeimen sötét foltok jelentek meg, az első dolgom az volt, hogy ellenőriztem a vércukorszintet. A magas inzulinszint miatt a bőrsejtek növekedése megnőtt, ami melanint, pigmenteket képezett a bőrön. Ez okozta a legtöbb esetben a bőr elszíneződését.”

4. Hirtelen hallás csökkenés

Bár az idő múlásával -sajnos- ez természetesnek mondható, de legtöbb esetben ez is a cukorbetegség korai, fel nem ismerhető jelei közé tartozik. Úgy vélik a tudósok és az orvosok, hogy a cukorbetegség sérülést okoz a belső fülben található idegekben, ami halláskárosodáshoz vezet. A National Institute of Health nevű kutatás szerint a betegek 30 %-ának a cukorbetegség okoz halláskárosodást.5. Horkolás

A teljes megerősítés ezzel a tünettel kapcsolatban egyenlőre még nem 100 %-os, de ez lehet az egyik fő kapcsolat a stressz hormonok és a vércukorszint között. A 2-es típusú cukorbetegek fele alvás idő alatt légzészavarral szenved, árulta el Dr. Osama Hamdy. Egy nemrégiben készült kanadai kutatás szerint a betegek 23%-ánál diagnosztizáltak enyhe vagy közepesen súlyos cukorbetegséget, akik korábban horkolással küszködtek.

Még mindig igaz, és számos érv szól amellett, hogy nem szabad elhanyagolni az egészségünket és évente legalább 1-szer ajánlott elmenni egy részletes kivizsgálásra. Ha ezt megtesszük önmagunkért, higgyék el, számos betegségtől és kellemetlenségtől megvédhetjük önmagunkat!

Szerző: tudasfaja.com

 

Hirdetés