Kezdőlap EGÉSZSÉG Ha te is ki szoktad hagyni a reggelit, akkor erről jobb, ha...

Ha te is ki szoktad hagyni a reggelit, akkor erről jobb, ha tudsz!

Hirdetés

Az emberek nagy százaléka inkább mellőzi a reggelit, ugyanis mindig késésben vagyunk, és rohanunk. Inkább megiszunk egy fél liter kávét, és aztán majd csak lesz valahogy délig. Ha már ájulunk el az éhségtől, magunkba tömünk valami gyorskaját.

Soha ne hagyjuk ki a reggelit, hiszen ez az egyik legegészségtelenebb szokás. Inkább keljünk fel húsz perccel hamarabb, vagy még este csomagoljunk valami ételt magunknak, amit a munkahelyre beérve gyorsan elfogyaszthatunk.

Hirdetés

Miért fontos, hogy reggelizzünk?

Segít a fogyásban

Egy amerikai tanulmány alapján kimutatták, hogy, azok, akik kihagyják a reggelit nem csak túlsúlyosak, hanem a legtöbb esetben elhízottak is. Ha fehérjékben gazdag reggelit fogyasztunk, akkor hamar jóllakunk, és sokkal kisebb adagot eszünk majd ebédre, sőt nem kell egész nap nassolnunk valamit.

Javítja a memóriát

Egy kutatás alapján kimutatták, hogy azok a gyerekek, akik tápanyagokban gazdag reggelit fogyasztottak, sokkal fogékonyabbak, könnyebben tanulnak, és nem fáradnak el szellemileg olyan hamar.

Javítja a hangulatot

A reggeli tápanyagbevitel hatására sokkal jobb lesz a hangulatunk, és a stressz is jobban elkerül. Ha egész délelőtt éhesek vagyunk, akkor idegesebbek leszünk.

Erősíti az immunrendszert

Aki egy tápanyagokban gazdag reggelivel kezdi a napot, sokkal kisebb eséllyel lesz beteg, hiszen erősebb lesz az immunrendszere. Így elkerülhető a megfázás, az influenza, az allergiák, a magas vérnyomás, és a cukorbetegség kialakulása.

Aktiválja az anyagcserét

Ha közvetlenül ébredés után reggelizünk, jobban aktiválódnak az anyagcsere folyamatok a szervezetünkben. A megfelelő emésztés pedig segítségünkre lehet a fogyásban.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés