Kezdőlap EGÉSZSÉG Ha stresszes életet élsz, ez a 7 betegség előbb, utóbb kijön rajtad

Ha stresszes életet élsz, ez a 7 betegség előbb, utóbb kijön rajtad

Hirdetés

A modern, felgyorsult világunk egyik legégetőbb problémái a stressz, és a depresszió. Alig van olyan ember, akit ne stresszelne, aggódna, szorongana azért, hogy, mit hoz a holnap, a munkahelyi, vagy családi problémákért.

 

Hirdetés

Ha nem tanuljuk meg kezelni a stresszes helyzeteket, egy idő után számos betegség kialakulását okozhatják.

1.Mentális zavarok

-a stressz, és a depresszió okozhat fásultságot, passzivitást, érdektelenséget, érzelmi labiltást, zárkózottságot, pánikrohamot, de akár függőségek kialakulását is.

2.Szív-és érrendszeri betegségek

-az érzelmi labilitás kihatással van a szív-és érrendszerre is, egyfajta állandó nyomást gyakorolva ezekre. Szívritmuszavar, magas vérnyomás, szívelégtelenség, oxigénhiány, visszér problémák alakulhatnak ki.

3.Emésztőrendszeri betegségek

-van akinél kóros túlevés jelentkezik, míg mások a stresszes időszakban egy falatot sem tudnak lenyomni a torkukon. A stressz következtében gyomorsav-túltengés, fekély, epekő, székrekedés, vagy hasmenés is kialakulhat.


4.Migrén

-a legtöbb esetben a fejfájás a stressz, szorongás következtében alakul ki. Mi magunk is megfigyelehtjük, hogy amint elkezdünk stresszelni, ezzel párhuzamosan gyakran a fejünk is megfájdul. Súlyosabb esetben ehhez szédülés is társul.

5.Bőrbetegségek

-ekcéma, pikkelysömör, aknék, vagy dermatitisz kialakulását is eredményezi a tartós stressz

6.Rákos megbetegedések

-kutatások alapján bizonyították, hogy az emlőrák kialakulása sokkal nagyobb számban jelentkezik azoknál a nőknél, akik stresszes, ideges típusúak, mint akik nyugodtak, és kiegyensúlyozottak.


7.Cukorbetegség

-szakemberek szerint a cukorbetegségre való hajlam már az anyaméhben kialakul, ha a várandóság ideje alatt az anya nagyon stresszes. A születés utáni időszakban, az ilyen egyéneknél a krónikus stressz, vagy depresszió bármikor előhozhatja a cukorbetegséget.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés