Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI Ha ezt kipróbálod, mindenki csodálkozni fog, mitől nőtt meg ilyen gyorsan a...

Ha ezt kipróbálod, mindenki csodálkozni fog, mitől nőtt meg ilyen gyorsan a hajad

Hirdetés

Voltak idők, amikor a kopaszodás együtt járt az életkorral, és ez leginkább csak a férfiak “kiváltsága” volt. Ma már sajnos nemtől és kortól függetlenül bárkinél felléphet a kopaszodás problémája.

A modern, stresszel életmódnak, a nem megfelelő táplálkozásnak, a mozgáshiánynak, és még sok más egyébnek  köszönhetően a kopaszodás bizony sok embernél jelentkezik.

Hirdetés

A legfontosabb, hogy kiderítsük, hogy nem áll-e a hajvesztés mögött komolyabb betegség. Ha ezen túl vagyunk, és semmi komolyabb oka nincs, akkor próbáljuk ki az alábbi házi módszert.

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál ricinusolaj
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál méz

Elkészítés:

A hozzávalókat keverjük el egy tálban, majd kenjük fel a haj egészére, a hajhagymáktól a végéig. Masszírozzuk bele a fejbőrbe is, majd tegyünk fel egy zuhanysapkát, és maradjunk így két órán keresztül. Ezután mossuk meg a hajunk a megszokott módon. Legalább egyszer egy héten, két hónapon keresztül végezzük el ezt a hajápolást.A ricinusolajat évezredek óta használják hajápolásra, erős gombaellenes, és baktériumölő tulajdonságokkal rendelkezik. Megszünteti a korpásodást, és a különböző fejbőr-betegségeket, de a zsírosodást is. Serkenti a vérkeringést, és gyorsítja a haj növekedését. Kutatások alapján kimutatták, hogy 5-ször nagyobb hatóerővel serkenti a haj növekedését.

A méz erős antioxidáns, fertőtlenítő és gombaölő tulajdonságokkal rendelkezik. Tökéletes hajkondicionálónak bizonyult, hiszen megakadályozza a hajhullást.

A tojássárga fontos aminosavakat, és fehérjéket tartalmaz, tápanyagokkal tölti fel a hajat. A benne található biotin segít a hajhagymák megerősítésében.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés