Kezdőlap EGÉSZSÉG Egy recept, ami megszabadít a májzsírtól, helyreállítja az anyagcserét és még fogyaszt...

Egy recept, ami megszabadít a májzsírtól, helyreállítja az anyagcserét és még fogyaszt is!

A máj nagyon fontos szerepet tölt be az emberi szervezetben, éppen ezért annyira fontos, hogy megfelelően figyeljünk májunk egészségére.

 

A máj a méregtelenítés másik formájaként az epe kiválasztásáért is felelős. Az epe zsírok és fehérjék lebontásához szükséges, ezért is rendkívül fontos a máj megfelelő karban tartása. Egy jól működő máj nélkül a szervezet nem lenne képes megtisztítani magát és a tápanyagok felszívódása is akadályoztatva lenne, ami kész egészségügyi katasztrófához vezetne.

A nagy mennyiségű zsír lerakodása a máj elzsírosodásához és májelégtelenséghez vezethet. A máj egyik legfontosabb szervünk, többek közt szabályozza a vér cukorszintjét, zsíroldó és nélkülözhetetlen enzimeket termel. Egyetlen szervünk sem tudja helyettesíteni a máj munkáját.

Magas vérnyomás, puffadás, fáradtság, magas koleszterinszint stb. – ez csak egy néhány a tünetek közül, melyekből arra következtethetünk, hogy májzsírosodással és felbomlott anyagcserével van dolgunk. A minimális zsírlerakódás nem okoz gondot, de ha az eléri a máj tömegének 5-10%-át , akkor már májzsírosodással van dolgunk. Ez leginkább akkor fordul elő, ha valaki túl sok alkoholt fogyaszt, de nem mindig csak ez lehet az okozója.

Íme egy recept, ami segít megtisztítani a májat, helyreállítja a lelassult anyagcserénket és ezáltal a zsírégetési folyamatokra is hat!

Hozzávalók:

25 g zeller
kis darab gyömbér
125 g friss vörös káposzta
1 citrom
250 g körte
10 g menta
500 ml vízzel

Elkészítés:
Alaposan mossuk meg a hozzávalókat és amiket szükséges, hámozzuk meg. Keverjük alaposan össze turmixgépben, majd adjuk hozzá a vizet. A citromhéjat is reszeljük bele, a citromlevet pedig facsarjuk hozzá.

Alkalmazás:

Napi 2 alkalommal fogyasszuk 5 napon át.

Szerző: tudasfaja.com

loading...