Kezdőlap EGÉSZSÉG Ha ezeket a tüneteket észleled magadon, minden bizonnyal elsavasodott a szervezeted!

Ha ezeket a tüneteket észleled magadon, minden bizonnyal elsavasodott a szervezeted!

Hirdetés

Az elsavasodás egyik legfőbb oka a táplálkozásunkban keresendő. Legalább négyszer annyi lúgos ételt kell fogyasztanunk, mint savast annak érdekében, hogy fenntartsunk szervezetünk egyensúlyát.

A táplálkozáson kívül a stresszes életmód, a jövőtől való állandó rettegés, az alvás-, és mozgáshiány is közrejátszik a szervezet elsavasodásához. A normálisnak mondható pH-értékek a vér esetében 7,35-7,45, a vizelet esetében 4,6-8,0, a nyál esetében pedig 7,0-7,5 között van.

Hirdetés

Az alábbiakban néhány olyan tüntet láthatunk, melyek arra utalnak, hogy a szervezetünk túlságosan elsavasodott.

1.Túlsúly

-ha látszólag semmi más oka nincs, és egymás után kúsznak fel ránk a plusz kilók, akkor valószínű, a szervezet elsavasodása az oka mindennek. A szervezet úgy védekezik a túlzott savhatás ellen, hogy plusz zsírsejteket termel, hogy az ok elszállítsák a savakat a létfontosságú szervektől. A zsír a test válasza az elsavasodásra.

2.Meggyengült csontrendszer

-ha túl savas a szervezetünk, akkor a lúgosítás érdekében a csontokban levő kalcium, és más ásványi anyagok hasznosulnak. Ezért a csontok meggyengülnek. Gyakran a csontritkulás oka a túlzott koffein, szénsavas víz, és marhahús fogyasztása is lehet.

3.Fogak megromlása

-a csontokhoz hasonlóan a fogaink kalciumkészlete is veszélyben van, ha elsavasodott a szervezetünk. Ha fogaink érzékenyek lesznek a túl hideg, vagy meleg ételekre, esetleg fogínyvérzéssel szembesülünk, akkor ez is azt jelezheti, hogy el van savasodva a szervezetünk.

4. Fáradtság

-az elsavasodott szervezetben könnyebben szaporodnak a baktériumok, és a gombák. Ezek pedig gyorsan kikezdik az immunrendszer, és az emésztőrendszer egészségét.

5.Bőrproblémák

-az egyik legnagyobb méregtelenítő szervünk, a bőrünk, ha túl savas a szervezetünk, és elszaporodtak benne a baktériumok, és méreganyagok, ez a bőrünk egészségén is meglátszik.

Mi tehetünk az elsavasodás ellen?

-igyunk elegendő tiszta vizet naponta
-kezdjük a napot egy pohár langyos, citromos vízzel
-fogyasszunk sok zöld leveles zöldséget
-kerüljük az alkoholt, a koffeint, a feldolgozott, és cukrozott élelmiszereket
-pótoljuk a kalcium-és magnézium szintünket
-kerüljük a genetikailag módosított élelmiszereket

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés