Kezdőlap EGÉSZSÉG Gyufát márt a mézbe. Ha megtudod miért teszi ezt minden alkalommal, te...

Gyufát márt a mézbe. Ha megtudod miért teszi ezt minden alkalommal, te sem teszel másképp!

A boltok polcain számtalan mézfajta található már, azonban jó, ha tudod, hogy nem mindenik természetes méz! Annál rosszabbat nem is tehetsz az egészségeddel, mintha egy cukor keverékkel tömnéd a szervezeted. Mindig csak természetes mézet fogyassz, ezt pedig a legegyszerűbben a termelőktől szerezheted be!

Hogyan tudod megállapítani, hogy melyik a természetes méz?

1.Fogj egy kiskanalat, mártsd bele a mézbe, majd fordítsd fejjel lefelé. A nem természetes méz nagyon vékony, és gyorsan le fog csorogni a kanálon. A bioméz hosszabb ideig marad a kanálon, sokkal vastagabb, ennek több idő kell, hogy lefolyjon.

2.Egy pohár vízbe tegyél egy kanál mézet. Ha gyorsan feloldódik, akkor nem igazi a méz. A természetes méz lesüllyed a pohár aljába, és nem oldódik fel.

3.Egy pohár vízbe tegyél egy kanál mézet, majd adj hozzá néhány csepp ecetet. Ha elkezd habzani, akkor a méz nem természetes, hozzáadott anyagot tartalmaz.

4.Tegyél néhány csepp jódot egy pohárba, majd adj hozzá egy kevés mézet. Ha méz kékre vált, akkor azt jelenti, hogy kukoricakeményítőt, vagy lisztet tartalmaz.

5.Márts egy darab kanócot mézbe, majd próbáld meggyújtani. Ha nem gyúl meg, azt jelenti, hogy a méz fel van vizezve.

6.Fogj egy darab száraz kenyeret, és mártsd mézbe. Ha 10 perc múlva is ugyanolyan száraz marad a kenyér, azt jelenti, hogy természetes a méz, ha szétmállik a kenyér, akkor azt jelenti, hogy a mézet vízzel keverték.

tudasfaja.com

loading...