Kezdőlap EGÉSZSÉG Fura dolgok történhetnek velünk éjszaka. Ez a 10 a legtöbb ember életében...

Fura dolgok történhetnek velünk éjszaka. Ez a 10 a legtöbb ember életében előfordult már!

Hirdetés

A pihentető, és minőségi alvás nagyon fontos, ilyenkor regenerálódik a szervezetünk. Nagyon kevés az az ember, akinek mindig nyugodt éjszakái vannak. Életünk során számos probléma léphet fel az éjszaka folyamán, melyek akadályozzák a nyugodt alvást.

1.Alvási paralízis

Mikor felébredünk, egy rövid ideig, kb. 1-2 percig nem tudunk mozogni. Az ókorban démoni erőknek tulajdonították ezt a jelenséget. A szemen kívül semmi nem mozog, sőt még beszélni sem tudunk. Ez egy borzasztó érzés, de igyekezzünk higgadtak maradni, hiszen elmúlik. A lakosság kb. 7%-át érintette már a probléma. A REM alvási szakaszban ideiglenes lebénulnak a vázizmok, és ez van, amikor a felébredés után is tart egy kis ideig.

Hirdetés

2.Hallucináció

Ez a fajta hallucináció az álom, és az ébrenlét között alakul ki. Jelentkezhet fantomérzés, vagy furcsa hangok formájában. Ez leginkább a narkolepsziások, vagy gyerekek esetében jelentkezik, de az is lehet, hogy a túlzott stressz váltja ki.

3.Beszélgetés álmunkban

Aki beszél álmában sokszor még csak nem is tud róla, így akár olyan dolgot is mondhat, amit másképp nem mondana el. Az illető tudatalattija megpróbál olyan dolog ellen harcolni, amit megpróbál elnyomni, amiről nem akar beszélni.

4.Álom egy másik álomban

Álmodunk valamit, majd felébredünk, és közben azt észleljük, hogy még mindig álmodunk. Ez azt jelenti, hogy semmi probléma nincs, csupán azt álmodtuk, hogy álmodunk. Úgy tartják, hogy aki ilyet álmodik, spirituális képességekkel rendelkezik.

5.Alvajárás

Vannak akik rendszeresen felkelnek álmukban, járkálnak, takarítanak, és addig végzik a hétköznapi dolgaikat, míg le nem állítja valaki őket. Reggel természetesen semmire nem emlékeznek. Leginkább a gyerekeket érinti ez a probléma.

6.Fejrobbanás

Nem túl kellemes ez a jelenség. A mélyfázisban jelentkezik, amikor azt érezhetjük, hogy szétrobban a fejünk egy éles zajtól, és erős szúrást is érezhetünk a fülben. Sokan azt hiszik stroke-ot kaptak, de nem kell megijedni, nem veszélyes a dolog, csak félelmetes. Álmatlansági szindróma, vagy időzóna változtatás esetén is jelentkezhet.

7.Alvási apnoe

Ez egy alvásfüggő légzészavar, amely azért alakul ki, mert alvás közben a garat elzáródik. Pár másodpercre kimarad a légzés. Ha azonban sokszor előfordul, akkor érdemes felkeresni egy szakembert.

8.Visszatérő álom

Ha nagyon magasból lezuhan az ember, és mikor felébred, úgy érzi, mintha megrázták volna. Ez általában erős fáradtság esetén jelentkezik, nem kellemes érzés. Nagyon megterhelő lehet, míg az ember megint magához tér.

9.Asztrális élmény

Az ember kívülről látja magát álmában. Ilyenkor azt tartják, hogy egy kis időre a lélek elhagyja a testet. A jelenség kialakulása még nem bizonyított.

10. Megvilágosodás

Néha több napig próbálunk megoldani egy problémát, és a megoldást éjszaka álmunkban kapjuk meg. Ezt a választ jó, ha akkor leírjuk, vagy megjegyezzük, mert lehet, hogy már reggelre elfelejtjük.

Hirdetés