Kezdőlap EGÉSZSÉG Figyelmeztetés érkezett a WHO-tól: túl veszélyes dolog van bizonyos húsokban!

Figyelmeztetés érkezett a WHO-tól: túl veszélyes dolog van bizonyos húsokban!

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) figyelmeztetést adott ki, miszerint bizonyos húsokban veszélyes dolgok találhatóak.

 

Legfrissebb kutatásában az európai országokat vizsgálták, amiben azt állapították meg, hogy sok ország túl nagy mennyiségű antibiotikumot használ az állattenyésztés során.

 

A gazdászok azért alkalmaznak ilyen módszereket, hogy az egyébként is egészséges haszonállatokat így serkentsék a gyorsabb növekedésre.

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) legutóbbi éves jelentéséből pedig az derült ki, hogy az Európai Unióban, és azon belül is Bulgáriában használják a legtöbb antibiotikumot

Átlagban 121 mg gyógyszer volt fellelhető egy kiló húsban. Ez pedig borzalmasan nagy mennyiség, Norvégiában például ez az érték 2 mg-ot tesz ki.

 

Mindez azért veszélyes az emberi szervezet számára, mert ha ezeket a húsokat fogyasztjuk, szervezetünkben antibiotikum-rezisztencia lép fel, ami azt okozza, hogy szervezetünk ellenáll egy idő után majd a gyógyszereknek.

Az állatokat csak akkor lenne szabad antibiotikummal kezelni, ha azt az egészségi állapotuk megkívánja, nem pedig ebben az esetben.

loading...