Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI Felejtsd el a hajfestéket! Így fess hajat természetesen!

Felejtsd el a hajfestéket! Így fess hajat természetesen!

Hirdetés

A természetesen színezett haj nagyon kellemes, és vonzó tud lenni. Felejtsük el a bolti hajfestékeket, hiszen ezek, ha hosszú időn keresztül alkalmazzuk, nagyon károsak tudnak lenni.

Az alábbiakban mutatunk egy pár természetes, növényi alapú hajszínezőt.

Hirdetés

1.Zöld dió-barna hajra

Tisztítsunk meg 15-20 zölddiót, vágjuk apró darabokra a héját, tegyük egy tálba, és öntsük fel annyi meleg vízzel, hogy ellepje azokat. Hagyjuk ázni egy ideig, majd a keletkezett sötét lével egyenletesen kenjük be az egész hajunkat. Hagyjuk rajta 15-20 percig, majd mossuk meg, és a végén öblítsük le almaecetes vízzel.

2.Hagymahéj- szőkés-aranybarna hajra

Öntsünk 1 liter vizet 1 csésze hagymahéjra, és lassú lángon addig kavargassuk, míg felforr. Ezután húzzuk le a tűzről, és hagyjuk állni 1 órán keresztül. Öntsük a hajunkra ezt a levet, mikor kissé kihűlt, és maradjunk így egy órán keresztül.

3.Kamilla-világos hajra

A kamillától egy árnyalattal világosabb lesz a hajunk. Főzzünk meg 100 gramm kamilla virágot, ½ liter vízben, majd szűrjük le. Mossunk hajat a megszokott módon, majd egy fél órára borítsuk be a hajunk a kamillás főzettel. Ezután öblítsük le almaecettel a hajunk. Ezt a pakolást naponta is alkalmazhatjuk, amíg elérjük a kívánt eredményt.

4.Cékla, és sárgarépa-vörös hajra

Annak függvényébe, hogy mennyire szeretnénk erős színárnyalatot, reszeljünk le céklát, és sárgarépát. Keverjük össze, és csavarjuk ki a levüket. Száraz hajra alkalmazzuk, 1 óra múlva mossuk le.

Hirdetés