Kezdőlap EGÉSZSÉG Ezzel a 8 egyszerű házi gyógymóddal előzd meg a visszerek súlyosbodását!

Ezzel a 8 egyszerű házi gyógymóddal előzd meg a visszerek súlyosbodását!

Hirdetés

Sokunknál alakul ki visszér és jelentkezik lábdagadás a leterhelő munka vagy életmód következtében, amelynek során hosszú időt töltünk az íróasztalnál ülve, esetleg egyéb szakmákban egész nap talpon állva. Emellett hajlamosak vagyunk olyan divatot követni, amely szintén negatívan képes befolyásolni a vérkeringést.

A kezdeti fázisban nagy eséllyel csökkenthető a tünetek súlyossága, illetve megelőzhető azok rosszabbodása. A legtöbb ilyen módszert könnyű szerrel otthon is alkalmazhatjuk.

Hirdetés

1. Kompressziós harisnyák

A rugalmas támogató harisnya talán a leghatékonyabb módszer, ha nap közben is tudod hordani. Ezek az elasztikus harisnyák összenyomják az ereket és megakadályozzák a vér visszaáramlását. Azoknak, akik sokat utaznak, egész nap talpon vannak vagy az asztal mellett ülnek, érdemes beszerezniük ilyen harisnyát, csökkentve általa a duzzanatot és a kellemetlen érzést.

2. Gyógynövények

Egy tanulmány kimutatta, hogy egyes gyógynövény-készítmények pozitív hatással lehetnek a vénás elégtelenség tüneteire, mint például a duzzanat, görcsök vagy nyughatatlan lábak. A táplálék kiegészítők, mint a szőlő kivonat, rutin, vagy a gotu kola nevű növény, jól ismertek a póknaevusok kezelésében. Tabletták, kapszulák vagy kenőcs formájában kaphatók.

3. Láb megemelése

Ez a módszer jelentősen csökkentheti a visszér és a lábdagadás tüneteit, ha korai stádiumban vagy. Ahhoz, hogy ez hatékony legyen, fel kell emelned a lábad a szíved vonala fölé. Próbáld meg ezt a pozíciót tartani legalább 20 percig, 3-4 alkalommal naponta, miközben például könyvet olvasol vagy filmet nézel.

4. Fizikai aktivitás

A rendszeres testmozgás számos egészségügyi probléma kezelésének kulcsa. Különböző korai stádiumban diagnosztizált visszér esetén a fizikai aktivitás jó megelőző intézkedés. Ne válasszon olyan gyakorlatot, amely túl nagy terhelést jelent a lábadnak. Minél többet mozogsz, annál gyorsabban áramlik a vér az erekben.

5. Étrendi támogatás és súlyellenőrzés

A belső egészséges a testen kívül is megmutatkozik. Fogyassz olyan élelmiszereket, amelyek C és E-vitaminokat, antioxidánsokat nagy mennyiségben tartalmaznak. A C-vitaminra szükség van a kollagén és az elasztin előállításához, amelyek erősen tartják az erek falát. Az E-vitamin csökkenti a póknaevusokat. Kontrolláld a testsúlyodat is, megelőzve, hogy az túl nagy nyomást gyakoroljon a lábadra.

6. Életmódbeli változtatások

Kerüld a hosszantartó állást vagy ülést. Változtasd gyakran a testhelyzetedet, hogy ne csökkenjen le a véráramlás sebessége. Állj fel, sétál, időnként nyújtsd és mozgasd át magad. Ne viselj túl hosszú ideig magassarkú cipőt.

7. Gyengéd masszázs

A masszázs segíti a megfelelő vérkeringést a szervezetben, különösen a lábakban (ahol a legtöbb visszér megjelenik). A visszérmasszázsnál fontos, hogy kerüld a direkt, nagy nyomás kifejtését az ujjaddal. Ehelyett gyengéden, inkább a tenyereddel vagy laposan az ujjaddal fejts ki nyomást az adott felületre. Mindig saroktól térd irányba masszírozz.

8. Nagyobb, kitágult erek esetében lézeres eltávolítás

Ezt a módszert általában akkor alkalmazzák, ha a fent említett kezelések egyike sem működik, és a dagadás már nagyon kellemetlen érzetet okoz. Ilyenkor egy csövet, lézerrel a végén átjuttatnak a beteg vénán. A lézer felmelegíti és lezárja a vénák falát, hogy a vér ne folyjon tovább rajta. Ezután a vénát eltávolítjuk egy arra alkalmas eszközzel. Egy ilyen eljárás minimális nyomokat hagy a lábakon, és sokkal egyszerűbb, mint egy rendes műtét.

tudasfaja.com

Hirdetés