Kezdőlap EGÉSZSÉG Ez történik a szervezetünkkel, ha minden nap megiszunk 1 pohár meggylevet!

Ez történik a szervezetünkkel, ha minden nap megiszunk 1 pohár meggylevet!

Hirdetés

A frissen facsart meggylé a világ egyik legtáplálóbb itala. Készítsünk házi meggyszörpöt, és fogyasszuk egész évben, szervezetünk egészen biztosa meg fogja hálálni ezt a gondoskodást.

1.Elősegíti a fogyást

Hirdetés

-flavonoid tartalma miatt szervezetünk sokkal hatékonyabban megküzd a zsírok lerakódásával. Ha naponta elfogyasztunk egy pohár meggylevet, beindul a zsírégetés, és többé nem lesz problémánk a plusz kilókkal.

2.Erősíti az immunrendszert

-nagyon magas az antioxidáns, a C-vitamin, és a cink tartalma. Ezek közismerten nagy hatóerővel támogatják az immunrendszert.

3.Köszvény és vesekő megelőzésére

-antocianin tartalma miatt a meggylé fokozza az anyagcserét, és megakadályozza a húgysavkristályok lerakódását. Vesekő, és köszvény esetén kiváló hatása lehet egy pohár friss meggylének.

4.Ízületi gyulladás ellen

-egy tanulmány alapján kimutatták, hogy azok a 40-70 éves nők, akik három héten keresztül napi két csésze meggylevet fogyasztottak el, többé nem küzdöttek erős ízületi fájdalmakkal. A legsúlyosabb gyulladás esetében is lényeges változás állt be.

5.Izomláz ellen

-magas káliumszintje miatt a meggylé kiválóan csökkenti az izomlázat. Ha el szeretnénk kerülni az izomláz kialakulását, edzés előtt igyunk meg egy pohár meggylevet. Sokkal hatékonyabb, mint bármelyik fájdalomcsillapító.

6.Alvási problémák ellen

-este, elalvás előtt fogyasszunk el egy pohár meggylevet, ennek hatására melatonin termelődik a szervezetünkben, és sokkal jobban fogunk tudni aludni. Napi két csésze meggylé rendszeres fogyasztása után teljes mértékben megszűnnek az alvásproblémáink.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés
loading...