Kezdőlap EGÉSZSÉG Ez a legjobb módja annak, hogy megszabadulj az ízületek között lévő húgysavtól!

Ez a legjobb módja annak, hogy megszabadulj az ízületek között lévő húgysavtól!

Hirdetés

A köszvény veleszületett anyagcsere-betegség, aminek következtében szervezetünk egyik anyagcsereterméke, a húgysav a vérben és a szövetekben kórosan felszaporodik.

Amennyiben a laborlelet emelkedett húgysavszintet mutat, akkor ez két okra vezethető vissza: egyrészt lehetséges, hogy a normálisnál több húgysav képződik a szervezetben; másrészt előfordulhat, hogy a húgysav nem megfelelő mennyiségben távozik a vizelettel, és visszamarad a szervezetben.

Hirdetés

Több tanulmány szerint a magas húgysavszint önálló rizikófaktornak bizonyult mindkét nemben, de a nőket súlyosabban érinti. A magas húgysavérték előrevetítheti más cardiovascularis esemény – agyvérzés, magas vérnyomás vagy egyéb betegségek – megjelenését. Köszvényről akkor beszélünk, amikor a húgysav kristályai – fájdalmas gyulladást okozva – lerakódnak az ízületekben.

Magas húgysav veszélyei

A szervezetben lejátszódó anyagcsere-folyamatok során, valamint a táplálkozáskor bevitt anyagok felszabadulásakor képződött húgysav lebomlása lelassul, nem távozik tökéletesen a szervezetből, így elkezd felhalmozódni. A szövetekben, ízületekben rakódik le, kikristályosodik, majd gyulladást okoz, és kialakul a köszvény. Ha a vesében halmozódik fel, vesekövet is okozhat.

Mindez megelőzhető az értékek megbillenéséről szóló laborlelet utáni életmódváltással, illetve gyógyszeres kezeléssel. Ha a jelenség betegség mellékhatásaként lép fel, a betegség kezelését kell megkezdeni, ha azonban csupán önmagában áll, az orvosok első körben diétát javasolnak, és csak hatástalansága esetén írnak fel gyógyszert.

Az alábbi ital segít megszabadulni a magas húgysavtól és segít megtisztítani az ízületeket is!

Hozzávalók:

  • 1 uborka (közepes méretű)
  • 2 zellerszár
  • 1 citrom szelet
  • gyömbér gyökér (1 cm)

Elkészítés:

Mossunk meg minden hozzávalót és egy turmixgépben keverjük össze őket. Igyuk meg naponta kétszer ezt az italt, ami segít megszabadulni a magas húgysavtól.

Szerző: tudasfaja.com 

Hirdetés