Kezdőlap EGÉSZSÉG Ez a fürdő megszabadít a méreganyagoktól, javítja a vérkeringést és elmulasztja az...

Ez a fürdő megszabadít a méreganyagoktól, javítja a vérkeringést és elmulasztja az ízületi gyulladást! Így kell használni

Hirdetés

A következő gyógyfürdő segít megszabadulni a szervezetünkben felgyűlt méreganyagoktól, ellazítja az izmokat, jót tesz az idegműködésnek, csökkenti a gyulladások mértékét és serkenti a vérnyomást. Ezeket és még sok más mindent is tud a magnézium-szulfát, azaz a keserű só vagy Epsom-só, így érdemes kihasználni a gyógyhatásait.

Ez a természetes produktum az angliai Epsom településéről kapta a nevét, hiszen itt bukkantak először rá a magnézium-szulfátra, és kezdték meg termelését.

Hirdetés

Ha vízben oldjuk fel, akkor létrejön a fordított ozmózis nevű folyamat, amely képes kiválasztani a szervezetben lévő méreganyagokat, és ezek helyett bejuttatja a jótékony magnéziumot, amely 325 enzimet tartalmaz, csökkenti a gyulladásokat, megnyugtatja az idegeket, ellazítja a befeszült izmokat és serkenti a vérkeringést, így friss oxigénnel töltve fel a szervezetet.

Használat

Ha Epsom-sós fürdőt veszünk, nem árt tudni, hogy legalább 40 percre lesz szükségünk, mert 20 perc kell, hogy a méregtelenítés beinduljon, és 20 perc, hogy a magnézium felszívódjon.

Egy kád meleg vízbe a következő mértékegységeket kell alkalmazni az életkor és a testsúly függvényében:

gyerekek, 30 kilóig: ½ bögre Epsom-só
felnőttek, 30-45 kiló között: 1 bögre Epsom-só
felnőttek, 45-68 kiló között: másfél bögre Epsom-só
felnőttek: 70 kiló fölött: 2 bögre Epsom-sóNövelhető a gyógyhatás, ha ½ bögre olívaolajat öntünk a fürdővízben, főként a bőrünknek tesz ez jót. Fürdés közben ne használjunk semmiféle szappant, tusfürdőt.

A fürdést követően pihenjünk 1-2 órát. Ha hetente egyszer elvégezzük ezt a tisztítókúrát, sokat teszünk egészségünk megőrzéséért, ami még az aranyeres panaszokat is enyhíti.

Ne használj szappant, mert megzavarja a méregtelenítés folyamatát, bőrápolásra tölthetsz a vízhez 100 ml olívaolajat.

Az Epsom-sós fürdő nem csak méregtelenít, de hatásos lábgomba, köszvény, ficam, zúzódás, izomfájdalom esetén.

Hirdetés