Kezdőlap EGÉSZSÉG Ez a 8 dolog történik a testeddel, ha a kutyáddal alszol egy...

Ez a 8 dolog történik a testeddel, ha a kutyáddal alszol egy ágyban!

Hirdetés

Sok családban vitatéma az, hogy a házi kedvenc aludhat az ágyban vagy sem. Van, aki hallani sem akar róla, míg másnak teljesen természetes, hiszen családtagként tekint a hűséges társra.

Egyesek úgy gondolják, hogy egyáltalán nem higiénikus a kutyával aludni, de, ha megteszünk minden óvintézkedést, mint pl. a kötelező oltások, a mindennapos fürdés, lefekvés előtti tisztálkodás, akkor bizony baj nem lehet.

Hirdetés

Sőt, pozitív vonzata is van annak, ha a kedvenc kutyánkkal alszunk. Kutatások alapján kimutatták, hogy azok az emberek, akik kutyájukkal vagy macskájukkal osztják meg az ágyat, vagy csak akár a szobát, sokkal jobban alszanak, és nyugodtabban ébrednek.

 

1.Alvási problémák ellen

Ha a házi kedvencükkel osztjuk meg az ágyat, sokkal nyugodtabban alszunk el, megszűnnek az alvási problémáink, és kiegyensúlyozottabbak leszünk.

2.Nyugalom

A kutya közelsége csökkenti a stresszt, és a fölösleges aggodalmat, segítségével sokkal rendszeresebb, és harmonikusabb lehet az életünk.

3.Csökkenti a traumát

A terápiás kutyák alkalmazása a legjobb példa arra, hogy hogyan képes egy kis négylábú csökkenteni poszttraumás stresszt. Ha valami nagy trauma ért, szerezzünk be egy kutyát, és meglátjuk, hogy az egész életünk megváltozik, segítségével visszanyerhetjük a belső békét.

4.Meleget árasztanak

Télen ez egy extra plusz, hiszen ha egy ágyban alszunk a kutyával, akár még a fűtésszámlán is spórolhatunk.

5.Csökkenti a depresszió kialakulásának esélyét

Ha ott szuszog mellettünk egy kis virgonc négylábú, nem sok időnk lesz a búslakodásra, szomorkodásra. Általa új értelmet nyer a legszürkébbnek hitt hétköznap is.

6.Biztonság

Ha egy kutyával osztjuk meg a lakásunk/ágyunk, sokkal biztonságosabb lesz az életünk. A betörők biztosan messzire el fognak kerülni.

7.Szeretet

A szeretet nem csak egyoldalú, hiszen a kutya, ha érzi, hogy szeretik, akkor ezt sokszorosan viszonozza is. Nagyon jó érzés, ha a kutyánk rajongásig szeret, hiszen feltölt pozitív energiával.

8.Pozitív hatással van az agyműködésre

A szeretet-érzés hatására az agyban beindul az oxitocin termelődés, és elönt a boldogság, a bizalom, és a hit.

tudasfaja.com

Hirdetés