Kezdőlap EGÉSZSÉG Egyszerűnek tűnik, de mégis mindenki rosszul csinálja! Így kellene főzni a virslit!

Egyszerűnek tűnik, de mégis mindenki rosszul csinálja! Így kellene főzni a virslit!

A virsli az egyik legközkedveltebb gyorsétel, hiszen pillanatok alatt készen van, és laktató is. Mondjanak róla bármi rosszat a szakemberek, és kutatók, a virsli igenis finom, és egy kertipartin, vagy szülinapon is igazán kiadós étel lehet.

Mindenki úgy gondolja, hogy virslit főzni a világ legegyszerűbb dolga, de, amikor azzal szembesülsz, hogy az utolsó pillanatban szétpukkan a lábosban, nem egy szívderítő látvány.

Hogy van az, hogy, van, akinek soha nem hasad szét a virsli főzés közben? Ő, egészen biztosan tud néhány jó trükköt.

Mutatjuk, hogy mit kell tenned, hogy ne okozzon kudarcot a virslifőzés.

A virslit nem szabad túl sokáig főzni, sőt, melegítés nélkül se főzzük, mert akkor egyből szétrobban.

A virsli nem nyers, előre meg van főzve, és füstölve, így jó esetben épp csak egy kicsit kell főzni. Elkészíthetjük akár a mikróban, akár egy lábasban forrásban levő vízben is.

Ha műbeles virslit vettünk, akkor az nem olyan nagy baj, ha szétreped, hiszen úgyis le fogjuk húzni róla. Sőt, ajánlott inkább főzés előtt levenni, hogy a műanyagból ne oldódjanak ki a káros anyagok.

A vékonyabb juhbeles virslik könnyen szét tudnak repedni, de el lehet kerülni, ha az alábbi módszer szerint főzzük.

Tegyünk oda egy lábasba vizet főni, majd mikor felforrt, zárjuk el a tüzet. Tegyük bele a virslit, fedjük le, és 5-6 perc múlva óvatosan emeljük ki. A műbélbe töltött virsli esetén hagyjuk 10 percig állni a forró vízben a virslit.

A mikróban egy fél perc, vagy 1 perc is elég a vékonybeles virslinek. Ha kitapasztaltuk, hogy melyik virslit, mennyi ideig érdemes főzni, akkor ajánlott ugyanazt a fajtát vásárolni következőkor is, és akkor nem fogunk mellé.

tudasfaja.com

loading...