Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI Egy kapcsolat 7 állomása az első randitól a házasságig! Ti túl vagytok...

Egy kapcsolat 7 állomása az első randitól a házasságig! Ti túl vagytok már a nehezén?

A nagy Ő-t megtalálni bizony nem is olyan egyszerű dolog, de, ha még össze is hozott a sors vele, dolgozni kell azon, hogy a lángolás, és az egymás iránti érdeklődés fennmaradjon.

Nézzük, milyen fázisai lehetnek egy kapcsolatnak!

“A szerelem három évig tart”-mondja Frederic Beigbeder, viszont 7 meghatározó szakaszon megy át közben. 80%-al csökken a válás esélye azoknál a pároknál, akik tudnak erről a 7 szakaszról.

1. Bonbonok, és virágcsokrok időszaka

Ez nagyjából 1 évig tart, ilyenkor a fiatal pár még rózsaszínbe látja a világot, és egymást is. Eltörpülnek a hibák, sőt, nem is vesszük észre azokat, nem léteznek akadályok, és lehetetlen.

2. Oszlik a rózsaszín köd- időszaka

Elkezdődik a “felébredés” időszaka, a nagy érzelmek helyét átveszi a racionálisabb gondolkodás, és a megszokás. Természetessé válik az, hogy ott vagyunk egymás mellett, kezdünk önmagunk lenni, nem szégyellünk semmit egymás előtt.

3.Az “undor” időszaka

Kezdjük észrevenni egymás hibát, és bizonyos dolgok nagyon irritálnak, sőt, már-már kissé undorodunk is a másiktól. A viták, és veszekedések elkerülhetetlenné válnak. Úgy tűnhet, hogy az egyetlen megoldás, hogy megszabaduljunk a negatív érzésektől, a szakítás lehet. Igen, akár menekülhetünk is egy másik kapcsolatba is, de arról tudnunk kell, hogy idővel az is ugyanezeken a szakaszokon fog átmenni.

4.Tolerancia időszaka

A dráma, és a negatív életérzés a háttérbe szorul. A veszekedések után sokkal könnyebben kibékülünk, és jobban megértjük egymást, utána minden megy a megszokott kerékvágásban.

5.Tiszteletadás időszaka

Már elég sok időt eltelt, amióta együtt vagyunk, éppen ezért ilyenkor következik be az az időszak, amikor igazán, tisztelettel, és mélyen kezdjük szeretni egymást. Tudjuk, hogy összetartozunk, és a legfontosabbak leszünk egymás számára.

6.Barátság szakasza

Ebben a szakaszban alakul ki a legmélyebb bizalom. A legjobb az egészben, hogy az őszinte, a “megbízunk egymásban maximálisan szakasz” mély érzelmekkel párosul.

7.Az igazi szerelem szakasza

Az igazi szerelem nem mint derült égből villámcsapás jön, hanem hosszú évek alatt alakul ki az összecsiszolódott párok között. Meg kell érjen egy kapcsolat az igazi szerelemre. Azt már soha semmi nem tudja lerombolni.

tudasfaja.com

loading...