Kezdőlap EGÉSZSÉG Egy biológus tanácsai: ezt kellene tennünk minden boltban vásárolt zöldséggel és gyümölccsel!

Egy biológus tanácsai: ezt kellene tennünk minden boltban vásárolt zöldséggel és gyümölccsel!

Hirdetés

Sajnos nincs mindig lehetőségünk arra, hogy bio zöldségeket, és gyümölcsöket fogyasszunk. Ha kénytelenek vagyunk megvásárolni a szupermarketek átlagos kínálatát, akkor számítanunk kell rá, hogy ezek bizony agyon vannak vegyszerezve. Végezzük el az alábbi óvintézkedéseket, és szabaduljunk meg a vegyszerektől.

 

Hirdetés

Tudnunk kell:

  • ha csak sima vízben mossuk meg a zöldségeket és gyümölcsöket, ettől még nem szabadulunk meg a vegyszerektől, növényvédőktől
  • a tisztításhoz használhatunk egy tiszta kefét, ezzel már lényegesen több szennyeződéstől megszabadulhatunk
  • soha ne mossuk meg a zöldségeket, és gyümölcsöket mikor hazavittük, csak azokat, amiket rögtön elfogyasztunk. A megmosott gyümölcs hamarabb rothadásnak indul.

Mit használjunk a vegyszermentesítés ellen?

1.Citrom és ecet

Két liter vízhez adjunk 1 evőkanál citromlevet és 2 evőkanál ecetet. 20-30 percig ebben áztassuk a zöldségeket, gyümölcsöket, zöldfűszereket, majd öblítsük le.

2.Ecet és só

Két liter vízhez adjunk 50-70 ml almaecetet, és 3 evőkanál sót. Ebben áztassuk a zöldségeket, gyümölcsöket 20 percig, majd mossuk le.

3.Szódabikarbóna

Egy liter vízben oldjunk fel 1 evőkanál szódabikarbónát, hagyjuk állni benne néhány percig a gyümölcsöket, zöldségeket, majd mossuk le bő vízzel.

Mauro Veglio biológus szerint a következő lépéseket kell elvégezni annak érdekében, hogy vegyszermentes táplálékot fogyaszthassunk.


1.Tegyük a zöldséget egy nagy tál tiszta vízbe, és hagyjuk állni benne 5 percig.

2.Ezután tegyük át a zöldségeket egy szódabikarbónás vízzel töltött tálba. 1 liter vízhez 1 evőkanál szódabikarbónára lesz szükségünk, és ebben az oldatban hagyjuk állni a zöldségeket 40 percen keresztül. A professzor szerint ez a legfontosabb lépés, hiszen így a peszticidek 90%-tól megszabadulhatunk.

3.Tegyük a zöldségeket egy tiszta vízzel töltött tálba, és hagyjuk benne 5 percig.

4.Ezután tegyük a zöldségeket, gyümölcsöket ecetes vízzel töltött tálba. 1 liter vízhez 1 evőkanál ecetre lesz szükségünk.

tudasfaja.com

Hirdetés