Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI Egészséges, hosszú és dús hajról álmodozol? Íme 11 tévhit, amiről jobb, ha...

Egészséges, hosszú és dús hajról álmodozol? Íme 11 tévhit, amiről jobb, ha tudsz!

Hirdetés

A hajunk egészségére hajlamosak vagyunk néha túlságosan is odafigyelni! Nem szabad túlzásba vinnünk a hajápoló szerek használatát, hiszen ezek sokszor csak rontanak az állapotán. Figyeljünk oda a hajunk igényeire, és tudni fogjuk, hogy mire van leginkább szüksége.

 

Hirdetés

1.Hajhullás

 

Nem kell rögtön megijednünk, ha egy pár szál hajunk kihullott. Évente kétszer, ősszel, és tavasszal jobban hull ugyanis a hajunk. Ilyenkor naponta 150-200 hajszálat is elveszítünk. Ilyenkor nem is nő annyira, úgynevezett pihenő fázisba megy át. De, ha ezeken az időszakokon túl is több, mint egy hónapig nagyon hull a hajunk, keressünk fel egy szakembert.

2.Hajnövesztő termékek

 

Szakértők szerint a hormontartalmú készítmények sem képesek arra, hogy a haj növekedését serkentsék. Ez a genetikai adottságoktól függ, havonta átlagosan 1 cm-t nő a haj.

 

3.Sampont és kondicionálót a teljes hajra kell alkalmazni?

 

A sampon segítségével leginkább a fejbőr tisztaságáról gondoskodunk, ezért inkább a hajtövet kell átmasszírozni vele. A kondicionálót viszont csak a hajra, a fejbőrre, és a hajtőre nem kell alkalmazni. A legjobb, ha csak a hajvégekre tesszük, mert különben könnyen zsírossá válhat a haj.

4.A hajszárító rongálja a hajat?

 

A forró levegő valóban roncsolhatja a hajat, de ha szárítás előtt valamilyen védő réteggel vonjuk be, akkor nem kell aggódnunk. A hő káros hatása ellen már speciális pakolások is létezek.

5.Minél többet vágjuk, annál gyorsabban nő?

 

Mivel nem a gyökerekből, hanem a tőből vágunk, ez semmiképp nem befolyásolja a növekedést. Maximum arról tudunk gondoskodni, hogy egészségesebbek legyenek a hajvégek. A borotválástól sem lesz dúsabb a hajunk, mivel a szőrtüszők száma genetikai adottság.

6.Ha a baba hajat levágjuk, erősebb lesz a haja?

 

A babahaj folyamatosan erősödik, ha levágjuk, ha nem, úgyis egy idő után az erősebb haj fog kinőni.

7.A keratinos kezelés kiegyenesíti a hajat?

Valójában csak egy adott ideig, és nem túl tartós. Közben pedig roncsolja a haj szerkezetét. Csupán vizuális hatása pozitív, másképp eléggé káros a hajra.

 

8.A szőkéknek kevesebb hajuk van, mint a barnáknak?

 

Kutatások szerint arra a következtetésre jutottak, hogy valóban sokkal kevesebb hajuk van a szőkéknek, mint a sötétebb hajú embereknek. És vékonyabb szálú is.

9.A lófarok viselése hajhulláshoz vezet?

 

Csak akkor, ha annyira szorosan kötjük meg a hajgumival, hogy az már fáj. Máskülönben a lófarok védi a hajat a különböző sérülésektől.

10. A korpásodást el lehet kapni?

 

Ez egy személyes probléma, a faggyúmirigyek működésével kapcsolatos. Nem lehet elkapni, de azért vigyázni kell fésűhasználatkor a személyes higiéniára.

11. A férfiak és a nők haja különböző?

 

Anatómiai szerkezetük azonos, azonban a különbség abban rejlik, hogy a nők többet festik, és több vegyi anyagot kennek rá, így hamarabb roncsolódik. A férfiak haja egészségesebb marad!

Hirdetés
loading...