Kezdőlap EGÉSZSÉG Düh, sokk, félelem? Minden érzés kihat a testünkre! Íme a lista mi-mit...

Düh, sokk, félelem? Minden érzés kihat a testünkre! Íme a lista mi-mit okoz!

Minden gondolatunk, és érzésünk komolya hatással van az egész szervezetünkre. Próbáljuk meg tudatosabban élni, csillapítsuk csapongó gondolatainkat, alakítsuk pozitívvá a negatív érzéseinket.

Egyáltalán nem lehetetlen pozitívabban érezni, gondolkozni, csak egy kis energiát kell fektetni az elején bele, aztán majd minden jön magától. Nézzük, milyen hatással vannak a negatív érzéseink:

Düh

Ha sokszor vagyunk dühösek, akkor az a májunkra lehet kihatással. Ne felejtsük a májbetegség akár végzetes is lehet!

Sokk

Nehéz irányítanunk az érzéseinket, de vigyázzunk arra, hogy ne kapjunk sokkot. A sokk a vesékre, és a szívre van negatív hatással.

Félelem

A félelem a veseműködést zavarhatja meg. Vigyázzunk, hogy ne legyen tartós a félelemérzet, próbáljunk megnyugodni, és akkor sokkal inkább biztonságban fogjuk érezni magunk.

Aggodalom

A tartós aggódás a gyomorra, és a lépre van nagyon rossz hatással.

Szomorúság

Nem tudjuk teljesen kizárni az életünkből, de legalább próbáljuk meg csökkenteni a jelenlétét. Előbb fáradtságot, majd akár depressziót is okozhat. A tartós szomorúság a tüdőre is káros hatással lehet.

Stressz

Próbáljuk meg csökkenteni a naponta ránk nehezedő stresszt, mert különben az agyunk, és a szívünk fogja megbánni a dolgot.

tudasfaja.com

loading...