Kezdőlap EGÉSZSÉG Csuklás, fülzúgás, ízületek ropogása? Jól figyelj, ez az igazság!

Csuklás, fülzúgás, ízületek ropogása? Jól figyelj, ez az igazság!

Van néhány olyan jelzés, amelyet nem szabad figyelmen kívül hagynunk. A szervezetünk mindig jelez, ha valami nem úgy működik, ahogy azt egy egészséges szervezettől elvárnánk.

 

Az alábbi jelzések nem túl súlyosak, de azért érdemes figyelembe venni őket! Ismerjük meg jobban a testünk, hogy tudjuk, mikor, mit jelez.

1.Csuklás

A csuklás a rekeszizom önkéntelen összehúzódása miatt keletkezik, általában percenként néhányszor ismétlődik. A tüdőbe beáramló levegőtől a gégefedő lezárul, és ez okozza a jellegzetes hangot.Magától is keletkezhet, de kiválthatja az, ha a gyomor túlságosan tele van, a szénsavas italok fogyasztása, az alkohol, a gyors evés, a stressz, az adrenalinszint megemelkedése, drasztikus hőmérsékletváltozás, vagy a túl sok levegő nyelése.

2.Ízületek kattogása

A legtöbb embernek kattognak az ízületei, de ez még nem jelenti azt, hogy ízületi gyulladása lesz az illetőnek. Az ízületek kattogásakor keletkező hangot legtöbbször az ízületi folyadékban levő buborékok okozzák.

Az ízületek pattogását okozhatja az ízületek lazasága, vagy merevsége, a túlságosan kevés ízületi folyadék, vagy súlyos esetben az ízületek kopása.

3.Fülzúgás
A fülben levő zúgó, búgó, csiripelő hangok okozója lehet a túl sok fülzsír, vagy a tusoláskor lerakódott víz, az agyi vérellátási zavar, zajkárosodás, különböző fertőzések, magas vérnyomás, pajzsmirigy problémák, agyrázkódás stb.

Egyszerűbb esetben néhány napon belül magától is elmúlik a probléma, de ha nem, akkor mindenképp fel kell keresni egy szakembert.

tudasfaja.com

loading...