Kezdőlap EGÉSZSÉG Azt tudtam, hogy az avokádó egészséges, de erről senki nem beszélt nekem!

Azt tudtam, hogy az avokádó egészséges, de erről senki nem beszélt nekem!

Hirdetés

Az amerikai szívkutató társaság kutatása szerint a napi egy avokádó elfogyasztása csökkenti a koleszterinszintet, és és a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. Ezenkívül hihetetlen pozitív hatással van egészségünkre.

Iktassuk be rendszeresen az avokádót a napi étrendünkbe!

Nemrég egy 45 személyből álló 21-70 év közötti elhízott nőkön és férfiakon végzett kutatás alapján arra a következtetésre jutottak, hogy az avokádó igen jó hatással van a súly-és koleszterin csökkentésére is. A kutatásban résztvevőket három csoportra osztották.

Hirdetés

Az első csoport alacsony zsírtartalmú (24%-os) diétát követett, a második csoport közepes zsírtartalmú (34%-os) diétát követett, a harmadik pedig szintén 34%-os zsírtartalmú, de avokádót is tartalmazó étkezést folytatott. mindhárom csoport esetén csökkent a kísérlet után a koleszterinszint, de az összhatás mégis a harmadik csoportnál volt a legjobb. Akik avokádót is fogyasztottak számos más pozitív egészségügyi hatásról is beszámoltak.

Az első két csoport koleszterinszintje 8 értékkel, míg a harmadik csoporté 13 értékkel csökkent.

A kutatás során a szakemberek arra a következtetésre jutottak, hogy az egészségesebb étrend az avokádó fogyasztással kombinálva nagymértékben hozzájárul a szív-és érrendszer egészségéhez, és a koleszterinszintet is csökkenti.
Fogyasszunk avokádót napi rendszerességgel, hiszen nem csak egészséges, hanem nagyon ízletes is. Készíthetünk belőle egészséges kencét, süthetjük, grillezhetjük, de nyersen kockára vágva keverhetjük különböző zöldségsalátákhoz is.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés
loading...