Kezdőlap EGÉSZSÉG Az ujjmasszázs meglepő egészségügyi előnyei – Most már naponta csináljuk mi is!

Az ujjmasszázs meglepő egészségügyi előnyei – Most már naponta csináljuk mi is!

Hirdetés

Sajnos a kínai orvostudomány gyakorlatai a legtöbb országban nem túl népszerűek. Azonban ennek a következőkben említett technikának sok egészségügyi előnye van. Alapjául szolgál, hogy testünk bizonyos pontjai felelhetnek bizonyos szervekért. Ennek megfelelően ezen pontok masszírozásával javíthatjuk az adott szervek egészségügyi állapotát.

Napi egy perc masszázzsal elérhetjük, hogy jobban érezzük magunkat. Az akupunktúrához hasonlóan ez a gyakorlat is figyelembe veszi testünk bizonyos pontjait, mégpedig az ujjainkon.

Hirdetés

# 1. Hüvelykujj

Az itt található pontok felelősek a szívért és a tüdőért. A gyors szívverés fokozatosan korrigálható, ha időről-időre masszírozod ezt az ujjad.

# 2. Mutatóujj

Felelős az emésztőrendszer munkájáért. A hasfájás, az emésztési nehézség könnyen lekezelhető a mutatóujj masszírozásával.

# 3. Középső ujj

A vérkeringés tartozik hozzá. Ha émelyegsz, szédülsz vagy álmatlanságban szenvedsz, akkor masszírozd ezt az ujjadat.

# 4. Gyűrűsujj

Ehhez az ujjhoz tartozik a hangulat szabályozása. Melankolikusnak érzed magad? Segíts a helyzeten a gyűrűsujj masszírozásával.

# 5. Kisujj

Javíthatja a veseműködést és segít a fejfájásban. A vesebetegségben szenvedő betegeknek általában azt javasolják, hogy masszírozzák a kisujjukat. Azt mondják, hogy a kisujj masszírozása a fájdalom csökkentésében is segít.

tudasfaja.com

Hirdetés