Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI A szépségipar 20 titka, amiről nem akarják, hogy bárki tudjon!

A szépségipar 20 titka, amiről nem akarják, hogy bárki tudjon!

Hirdetés

A szépségápolásban és a szépségiparon belül bizony léteznek olyan titkok és fortélyok, amelyekről nem mindenki szeretné, hogy a nagy többség tudjon, vagy tudomást szerezzen.

Mi azonban felderítettük ezeket és elhoztuk most nektek is!

Hirdetés

1. Fényvédő

Mindig, ha csak az utcára mész is, használj fényvédőt, legalább 30-as faktorszámút, amivel az arcbőröd és a nyakad ugyanúgy kend be!

2. Száraz bőr ellen

Ha bőrünk kiszárad, gyulladásossá is tud válni, amire sok gyulladáscsökkentő krém használata még nagyobb problémát okoz. Mindez pedig a benzoil-peroxid tartalom miatt van, ami helyett tanácsosabb a tejsavas és a szalicilsavas verziókat választanunk.

3. Nyak

A ránctalanítással kapcsolatban mindenkinek az arca jut eszébe, pedig a kor nem az arcról, hanem a nyakról olvasható le leginkább.

4. Jégkocka

Ajánlott lenne napi 1 alkalommal minimum jégkockával átdörzsölni a kényesebb bőrterületeket, amely nem csak nyáron, a felfrissülés szempontjából lenne nagyon jó, hanem azért is, mert felpörgetjük ezzel a vérkeringésünket és a bőr feszesebb, tónusosabbá válhat ezáltal.

5. Tárolás

A kozmetikai szereket és a sminkes felszereléseket mindenki a fürdőszobában tárolja, egy szakértő szerint azonban ez egy hatalmas hiba. A megemelkedett páratartalom miatt ugyanis a termékek szavatossága még a lejárati idő előtt lejár.

6. Tisztítás

Nem csak az arcunkat lenne ajánlott a nap folyamán is megtisztítani, hanem mindazt, ami nap közben ahhoz hozzáér. Így különös figyelmet fordítva mondjuk a mobilunkra is.

7. Arckefe és szivacs

Bár a kozmetikusok és a hétköznapi emberek is nagyon kedvelik ezeket a termékeket, hiszen könnyebben eltávolíthatóak velük a maszkok és a krémek, a szakértők mégsem ajánlják. Sok gyulladást, szennyeződést és további pattanásokat okozhatnak.

8. Nyirokmasszázs

Akiknek a szem alatti sötét karikák megkeserítik az életüket, mindenképp ajánlott a nyirokmasszázs kipróbálása.

9. Kézápolás

Épp ugyanolyan fontos, mint az arc bőrének ápoltsága. Ha olyan munkát végzünk, ami károsítja a kezünk bőrét, használjunk kesztyűt.

10. Smink eltávolítása

Soha ne feküdjünk le sminkkel, még akkor sem, ha csak egy vékony rétegben van rajtunk. Azok, akik így alszanak el, gyulladásos, pattanásos arcbőrrel ébredhetnek.

11. Melltartó nélkül alvás

Sok nő azért szeret melltartót viselni éjszaka, mert szerintük ez által nem ereszkedik majd meg a mellük. Az igazság azonban az, hogy azok, akik melltartóban alszanak, rosszabb vérkeringéssel rendelkeznek.

12. Víz

A megfelelő mennyiségű vízfogyasztás nem csak az egészségünk szempontjából fontos, hanem a bőrünk hidratáltsága miatt is!

13. Szemceruza

Szebb és tartósabb a szemceruza hatása, ha előtte egy tussal megrajzoljuk a vonalat, majd a megszokott ceruzánkkal áthúzzuk azt.

14. Kőpúder

A szekértő tanácsa, hogy 35 éves kor felett el kell kerülni a kőpúder használatát, megragad a kisebb-nagyobb ráncokban és tovább ront azon a helyzeten!

15. Haj

Ha nem szeretnénk reggelente mindig azzal eltölteni az időnket, hogy a hajunkkal szórakozunk órákon át, este lefekvés előtt mindképp rögzítsük egy gumival, vagy csattokkal.

16. Szempilla göndörítő csipesz

Ezt a kis eszközt nagyon kedvelik a nők, de kevesen ismerik a helyes használatát. Szempilládra helyezés előtt kissé melegítsd fel, hogy valóban formázzon! Vigyázz, ne legyen túl meleg, vagy forró.

17. Sárga körmök ellen

Nincs is talán ennél csúnyább és visszataszítóbb látvány! A szakértő házi megoldása: fogkefe + fogfehérítős fogkrém néhány percig súrolva.

18. Arc permet

Bár ma már léteznek speciális arcpermetek, de a szakértő szerint mégis egy egyszerű szórófejes flakonba öntött víz is tökéletes felfrissíteni az arcbőrt és a sminket, és még ez utóbbiban sem tesz kárt.

19. Zsíros szemhéj

Ha szeretnénk elkerülni a csúnya sminket, sminkelés előtt alkalmazzunk kőpúdert a szemhéjon.

20. Arcpirosítás

Ha nincs is kedved, vagy elég időd felvinni a sminket a teljes arcodra, dobj fel egy kis pirosítót és már mehetsz is!

tudasfaja.com

 

Hirdetés
loading...