Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI A sminkelés 10 parancsolata, amit nem árt minden nőnek megismerni, ha nem...

A sminkelés 10 parancsolata, amit nem árt minden nőnek megismerni, ha nem akarnak nagyon cikik lenni!

A nők nagy része nem csak ünnepnapokon, hanem hétköznapon is sminkel. A sminkelés fortélyait egyszer kell az életben elsajátítani, viszont arra vigyázni kell, hogy szakembertől tanuld meg a legcélszerűbb technikákat.

Az alábbiakban olyan sminkpraktikákat mutatunk, melyeket könnyen alkalmazhatsz a hétköznapokban is.

1.Fehér szemceruza

Mindenképp legyen egy fehér szemceruzád, ez egy ún. alapdarab. Először mindig a fehérrel húzd ki a szemed, és utána következik az általad választott szín. A fehér jobban kiemel bármilyen színt, hangsúlyossá teszi a szempillaspirált, és nyíltabbá varázsolja a tekintetet.

2.Milyen szemeid vannak?

Mielőtt elkezdenél sminkelni, előbb ismerd meg a szemeidet. Lehet, hogy megtetszettetek a cicaszemek, és olyat szeretnél te is, de ha nem megfelelő ehhez a szemformád, akkor nem fog jól állni neked. Úgy sminkelj, hogy kiemeld a szemed szép részeit.

3.Highlighter

Ha a szemöldök alá teszed a highlightert, akkor sokkal jobban elkülönülnek a szemöldökeid, és nem kell rájuk annyi festéket használj. Húzz egy vonalat a szemöldökök alá, és élvezd az összhatást.

4.Tus helyett!

Ha nem tudod tökéletesen használni a tust, fogj egy szemceruzát, pöttyözd be a szemhéjrészt a pillák tövénél, majd kösd össze. Vagy egyszerűen az ujjaddal egy kicsit kend el, így füstös lesz a szemed.

5.Játék a színekkel!

Próbáld ki a barna és a fekete szemfestéket is, fotózd le magad, így jobban el tudod dönteni majd, hogy melyik áll jobban. Látni fogod, hogy a két szín segítségével két különböző szemformát varázsolhatsz majd magadnak.

6.Szempillaspirál két rétegben

Kend be a szempilláid egyszer, majd pár másodperc múlva,mikor megszáradt, kend be még egyszer. Így sokkal tartósabb, és mutatósabb is lesz!

7.Szájkontúr!

Sokan azért nem használnak rúzst, mert félnek, hogy akkor nem ehetnek, mert attól könnyen elkenődik. Annyi a titka az egésznek, hogy tartósabb sminket kell készíteni. Előbb rajzold meg a szájkontúrt, és csak utána használd a rúzst vagy a szájfényt.

8.Megfelelő rúzs!

Nem muszáj minden nap égőpiros rúzst használnod, azt inkább hagyd a különlegesebb alkalmakra. Találd meg a bőrszínedhez legmegfelelőbb árnyalatot, pl. valami krémes-rózsaszínest, és használ ezt az átlagos napokon.

9.Alapozó a legvégén!

Miután kirúzsoztad magad, korrigáld a szájszéleidet egy kis alapozóval. Ne kend rá a rúzsra, csak a szájad széleire, így javíthatsz az összhatáson.

10. Nem mindig az áll jól, ami divatos!

Ne akarj állandóan a legutolsó divat szerint sminkelni. Nyugodtan kísérletezz otthon, azt kend magadra, ami a legjobban kiemeli az arcformád.

tudasfaja.com

loading...