Kezdőlap EGÉSZSÉG A sétálás 10 pozitív hatása a testedre és a szervezetedre, amit ha...

A sétálás 10 pozitív hatása a testedre és a szervezetedre, amit ha elolvasol többet gyalogolsz majd!

Hirdetés

A gyaloglás nagyon egészséges, éppen ezért jó, ha minél többet megyünk gyalog. Ha kisebb városban lakunk, mellőzzük a tömegközlekedést, az autózást.

Nézzünk, milyen pozitív hatása van a gyaloglásnak!

Hirdetés

1.Csökkenti az Alzheimer-kór kialakulásának esélyét

Egy a 71 és 93 évesek körében végzett tanulmány alapján kimutatták, hogy a napi 500 méter gyaloglás már nagyban hozzájárul az Alzheimer-kór kialakulásának megelőzéséhez.

2.Izmosít

A testmozgás javítja az izmok állapotát. Ehhez akár már napi 45 perc séta is elegendő, de persze sokkal jobb, ha rendszeresen eljárunk edzeni.

3.Csökkenti a vérnyomást

A szívbetegek konzultáljanak a kezelőorvosukkal mielőtt hosszabb sétálásba kezdenének. A séta javítja a vérkeringést, és csökkenti a vérnyomást is.

4.Javítja az emésztést

Szakemberek szerint a hosszú, és rendszeres séták segítségével 31%-al csökkenthető a végbélrák kialakulásának kockázata. Napi 10-15 perc séta szabályozza a bélmozgást.

5.Javítja a hangulatot

Napi fél óra séta nagyon jót tesz hangulatingadozás, depresszió, szorongás, és rossz kedv esetén.

6.Zöldhályog ellen

A séta javítja a szem vérellátottságát, rugalmasabbá, és egészségessé teszi. A rendszeresen sétálók körében végzett felmérés alapján arra a következtetésre jutottak, hogy sokkal kisebb eséllyel alakul ki náluk zöldhályog.

7.Elhízás ellen

A rendszeres séta segítségével könnyen megszabadulhatunk a plusz kilóktól, de meg is előzhetjük, hogy lerakódjon ránk a túlsúly.

8. Erősíti a csontokat

A gyaloglás erősíti a csontokat, és az ízületeket, sőt, akár a csontritkulást is megakadályozhatjuk segítségével. A napi séta segítségével akár 40%-al is csökkenthetjük a csonttörés kockázatát.

9. Cukorbetegség ellen

Napi 30-40 perc séta csökkenti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát. Sétáljunk rendszeresen egészségünk megőrzése érdekében.

10. Javítja a tüdő működését

A testmozgás, és a gyaloglás javítja a légutak, és a tüdő egészségét.

tudasfaja.com

Hirdetés