Kezdőlap EGÉSZSÉG A lapos has 3 konyhai titka + 5 gyakorlat, ami pár nap...

A lapos has 3 konyhai titka + 5 gyakorlat, ami pár nap alatt lapos, feszes hasat varázsol!

A legfontosabb dolog, amivel mindenkinek tisztába kell lennie, hogy a fogyás és az izomépítés soha nem fog működni megfelelően, ha a táplálkozást nem illesztjük hozzá. Hiába az akár heti 7 testedzés, ha nem változtatsz az amúgy egészségtelen étrendeden, nem fogsz kielégítő eredményt elérni.

Érdemes a következőkben sorra vett tanácsokat hűen megfogadnod, ha valóban fejlődést szeretnél tapasztalni.

Könnyen felszívódó, finomított szénhidrát 

Ha változást akarsz, akkor ezeket szépen el kell felejtened és szigorúan tartanod magad hozzá. A szervezetnek ugyan szüksége van szénhidrátra, de azt egészséges, lassan felszívódó forrásból kell fedezni. Ha nem akarsz stagnálni vagy hízni, akkor az olyan ételeket, mint a kenyér, tésztás ételek, sütemények, bármilyen édes ital, jobb, ha kiiktatod. Ezek könnyedén megemelik a vércukrot és az inzulinszintet és egyből a raktározás irányába tolódik el az anyagcsere. Esély sincs zsírbontásra.

Egyél minél több zöldséget és keress alacsony szénhidrát tartalmú alternatívákat. El sem tudod képzelni, hogy mennyiféle élelmiszer található már a boltokban, amelyek megfelelnek. Nem csak, hogy egészségesek, de finomak is.

Rostbevitel

A megfelelő emésztéshez elengedhetetlen a kellő mennyiségű rostbevitel, amely nem csak a bélmozgásnak, de a jótékony hatású bélbaktériumoknak is fontos. Mivel nem vagyunk egyformák, nem biztos, hogy egy bizonyos zöldség vagy gyümölcs, amitől másnak nincs problémája, nekünk nem-e okoz puffadást. Fontos, hogy ezt idővel kitapasztald, és olyan választásokat tégy, amelyek érezhetően jól működnek nálad.

Ne feledd, hogy a rostok segítenek jobban eltelíteni, elnyújtják a jóllakottság érzést és lassítják az egyszerű szénhidrátok felszívódását.

Méregtelenítés és vízhajtás

Nagyon fontos, hogy rendszeresen segítsd a testednek a méregtelenítési folyamatokban. Ezáltal az anyagcseréd is fel tudod pörgetni és az emésztésedet is támogathatod. Az fizikai aktivitás és a tudatos táplálkozás mellett ez is kiemelkedően fontos, hogy hagyd időnként megtisztulni a szervezetedet.

Számos recept és útmutatás létezik a méregtelenítés támogatására. Itt olvashatsz bővebben méregtelenítést segítő italokról.

Jól megválasztott gyakorlatok

Érdemes előtte alaposan tájékozódni róla, hogy mely gyakorlatokkal lehet a leghatásosabb fogyást és izmosodást elérni. Ne hidd, hogy csak a felülésekkel érhetsz el eredményt. Lényeges, hogy egyszerre több izomcsoportot is megmozgass. Olvass tovább, hogy megtudd, melyek azok a gyakorlatok, amelyeket a megfelelő táplálkozás mellett alkalmazva elérheted az álom hasat.

#1 Plank + plank oldalmozgással

Egy igazán erőteljes gyakorlat. A pozíció felvételéhez menj le fekvőtámaszba, majd ereszkedj le az alkarodra, a feneked és a gerinced pedig legyen egy vonalban. Ezt a pózt tartsd legalább 60 másodpercig. Pihenj 30 másodpercet.

Vedd fel újra a pózt és most oldal irányba végezz kilengéseket a csípőddel úgy, hogy majdnem földet érjen a csípőd. Ezt végezd el minkét oldalra 10x, majd pihenj 10 másodpercet. Ismételd meg még 3x.

#2 Lábemelés

Feküdj hanyatt, a kezeidet tedd magad mellé a földre. Zárd össze a lábaidat és kinyújtva emeld őket a magasba úgy, hogy derékszöget zárjanak be a felsőtesteddel. Ezután ereszd le, de a lábad ne érje a földet. Ha úgy érzed, kezdetben kapaszkodhatsz kézzel valamibe, azonban idővel ezt is hagyd el.

Végezz belőle 12-t, pihenj 10 másodpercet és ismételd meg még 3x.

#3 Váltott lábnyújtás

Feküdj hanyatt, lábaidat nyújtsd ki. Kissé emeld meg a felsőtestedet, kezek a tarkón, könyök előre néz. Emeld el a lábaidat a talajtól, majd kezdd el felhúzni felváltva a térdeidet az ellenkező oldali könyöködhöz. Amikor leereszted a lábad, szintén ne tedd le a talajra.

Végezz el belőle 20-at, pihenj 10 másodpercet, majd ismételd meg még 3x.

#4 Ollózás

Ülj le a földre, lábaid nyújtva. Dőlj hátra és támaszkodj a könyöködre. Emeld a magasba a nyújtott lábaidat, majd kezdj el velük ollózni a levegőben úgy, hogy nem teszed le őket a talajra.

Végezz el belőle 20-at, pihenj 10 másodpercig és ismételd meg még 3x.

#5 Orosz twist gyakorlat

Ülj le a földre, lábaid felhúzva, térded lazán behajlítva, talpak a talajon. Döntsd kissé hátra a felsőtestedet úgy, hogy nem támaszkodsz a talajon a kezeddel. A kezedbe vehetsz valamilyen tárgyat, mondjuk egy labdát vagy súlyzót, de maradhat szabadon is. Ebben a pozícióban kezdd el a törzsedet bal és jobb irányba elforgatni.

Végezz belőle 20-at, majd pihenj 10 másodpercig és ismételd meg még 3x.

tudasfaja.com

loading...