Kezdőlap EGÉSZSÉG A fűszeres ételek 7 hatása a szervezetre, amiről jobb, ha te is...

A fűszeres ételek 7 hatása a szervezetre, amiről jobb, ha te is tudsz!

Hirdetés

Bizonyos népek konyhájában nagyon közkedveltek a fűszeres ételek. A mexikói, thai, indiai konyhában például napi rendszerességgel számtalan ízletes, és gyógyhatású fűszert használnak. Mi magyarok a piros paprikánkkal, a borssal, és sóval bizony nagyon elmaradunk mellettünk. Ha egészségesebben szeretnénk élni, használjunk minél több fűszert.

Nézzük, milyen pozitív hatással rendelkezik a csípős paprika, és a fűszeres ételek!

Hirdetés

1.Hosszú élet titka

-egy Kínában végzett tanulmány alapján kimutatták, hogy a fűszerek hozzájárulnak ahhoz, hogy jóval hosszabb, és egészségesebb életet élhessünk. A csípős ételek mintegy 14%-al csökkentik az elhalálozás kockázatát.

2.Hangulatfokozó

-elősegítik a szerotonin termelődést, ezért hatásukra sokkal vidámabbak, kiegyensúlyozottabbak lehetünk. Csökkentik a stressz, és a depresszió tüneteit.

3.Testsúlycsökkentő

-serkentik az anyagcserét, és megszüntetik az ételek utáni sóvárgást. A pirospaprika nagy hatóerővel indítja be a kalóriaégetést, és közben csökkenti az étvágyat is.

4.Gyomorproblémák ellen

-a fűszeres ételek jó hatással vannak a gyomor nyálkahártyájára, segítik megelőzni a gyomorsav túltengést, és a fekély kialakulását. A paprikában található kapszacin elpusztítja a gyomorban, és a bélrendszerben élősködő baktériumokat.

5.Orrmelléküreg problémák

-a fűszeres ételek megtisztítják az ormelléküregeket. A csípős paprika igen gazdag A-vitaminban, ezért erősíti az immunrendszert, és a nyálkahártyát is.

6.Szív-és érrendszeri betegségek

-csökkentik a koleszterinszintet, a magas vérnyomást, javítják a vérkeringést, de segítségükkel a cukorbetegség is megelőzhető

7.Rákellenes tulajdonságok

-a csípős paprika kapszacin tartalma miatt az egyik leghatékonyabb antioxidáns, és rákkellenes fűszernövény.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés
loading...