Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI Használj olívaolajat a hajhullás ellen!

Használj olívaolajat a hajhullás ellen!

Hirdetés

Az olívaolaj jól ismert kedvező tulajdonságai miatt és számos kozmetikumban is gyakori összetevő. Mélyen táplálja a bőrt és szabályozza annak természetes nedvességtartalmát.
Sokféle bőrt érintő gyulladásban használható, segíti a sebek és az égési sérülések gyógyulását.

Táplálja és ragyogóvá teszi a hajat. Táplálja és megnyugtatja a fejbőrt napozás után, ráadásul még a körmöket is erősebbé teszi. Magas esszenciális zsírsavtartalmának köszönhető gyulladáscsökkentő hatása. Tartalmaz még antioxidáns hatású E-vitamint,  emellett fenolvegyületeket, karotinoidokat, fitoszterinek, klorofillt.

Hirdetés

Olívaolaj a festett haj védelmére

Az olívaolaj megvédi a festett hajat és fényessé teszi azt. Kiválóan kombinálható citromfű és a római kamilla illóolajjal. Elegendő, ha adsz 2-3 csepp illóolajat egy evőkanál olívaolajhoz, a keverékkel bedörzsölöd a hajad és hagyod rajta állni legalább 10 percig minimum. De rajta lehet akár pár óráig is. Ezután mosd ki a hajad a szokásos módon.

A hajszálak megerősítése és a hajhullás megelőzése férfiaknál

Erre lesz szükséged:

2 evőkanál olívaolajat

4 evőkanál shea (karité) vaj

20 csepp rozmaring illóolaj (cineol típusú)

10 csepp atlaszcédrus illóolaj

Lágyítsd meg a shea vajat gőzfürdőben, add hozzá az olívaolajat és illóolajakat, majd jól keverjük össze.

A készítményt használd pakolásként hajmosás előtt. Dörzsöljük be a fejbőrbe és hagyd rajta állni 30 percig. Ezután a szokásos módon mosd meg a hajad. Hetente egyszer vagy kétszer alkalmazd.

Hirdetés