Kezdőlap EGÉSZSÉG Ez történik azok testével, akik korábban dohányoztak, majd egyszer csak lemondtak róla

Ez történik azok testével, akik korábban dohányoztak, majd egyszer csak lemondtak róla

Hirdetés

A dohányzás az egyik legegészségtelenebb szokás, de igen nagy akaraterő, és elhatározás kell ahhoz, hogy valaki le tudjon szokni róla. Ha éppen most tervezed, hogy leszoksz a cigiről, mutatunk egy pár igen erős motiváló okot.

Így szépülsz meg, ha leszoksz a cigiről!

Hirdetés

1.Búcsút inthetsz a megsárgult körmöknek

A nikotintól nagyon megsárgulnak az ember körmei, biztosan te is küzdesz ezzel a problémával, ha dohányos vagy. Azonban, ha leszoksz a cigiről, sokkal szebbek és egészségesebbek lesznek a körmeid.

2.Újra fehérek lesznek a fogaid

A cigisek foga ugyanúgy, akárcsak a köröm, könnyen elszíneződik, és bármilyen trükköt is próbálnak bevetni, leheletük mégis cigi szagú marad. Ha lemondasz a cigiről, újra higiénikus lesz a szád.

3.Fiatalos lesz a bőröd

A dohányzás lelassítja az oxigén dús vér keringését, éppen ezért bőröd sokkal hamarabb öregedni kezd. Azonban, ha leteszed a cigit, akkor a bőr élénkebb, fiatalosabb lesz, és a ráncosodás is kisebb mértékű lesz.

4.Egészséges haj

A dohányzás hajhullást okoz, hatására megváltozik a haj szerkezete, és az őszülés is hamarabb beindul. Az erek szűkülete miatt, a haj egészséges fejlődéséhez szükséges tápanyagok nem jutnak el a hajhagymákig. A dohányzás elhagyása után, a haj újra egészséges, és élettel teli lesz.

5.Megfelelő hegképződés

A dohányzás megnehezíti a sebgyógyulást, ezért a dohányosok esetében sokkal nehezebb a hegképződés. Ha leszoksz a cigiről, akkor ettől a problémától is megszabadulsz, bőröd egészséges lesz.

tudasfaja.com

Hirdetés