Kezdőlap EGÉSZSÉG DIÉTA ÉS FOGYÁS A máj méregtelenítése az ünnepek után. Így fogj neki!

A máj méregtelenítése az ünnepek után. Így fogj neki!

Hirdetés

Az ünnepek ideje alatt felfüggesztünk mindenféle étkezéssel kapcsolatos szabályt, és diétát, és annyit zabálunk a finom falatokból, amennyi csak belénk fér. Az más kérdés, hogy később aztán megbánjuk!

Ha lejártak az ünnepek ajánlott beiktatni egy tavaszi tiszítókúrát, annak érdekében, hogy leadhassuk a plusz kilókat, tehermentesítsük a májunk, és megszabaduljunk a méreganyagoktól.

Hirdetés

Az egyik legjobb módszer a méregtelenítésre a vízivás. Ha eddig csak 1-2 liter vizet ittunk meg naponta, most duplázzuk meg ezt a mennyiséget. Csak tiszta, lehetőleg szénsavmentes vizet fogyasszunk! Ha esetleg nem fogyasztunk húst, attól még ugyanúgy el kell végeznünk a méregtelenítést, hiszen a zsíron túl számtalan más toxikus anyag halmozódhat fel a szervezetbe.

Jelek, ha szükség van a méregtelenítésre

Ha a májban felhalmozódtak a méreganyagok, akkor indokolatlan krónikus fáradtság törhet ránk. A méreganyagok legyengítik a szervezetet, és megakadályozzák a megfelelő működést.

“Ha valaki ok nélkül kezd el hízni, emésztési problémái vannak, állandóan puffad, és nehéznek érzi magát, azt jelzi, hogy tele van a szervezete méreganyagokkal”-mondja Hillary Asiimwe táplálkozásszakértő.

Hogyan méregtelenítsünk?

Hillary Asiimwe szerint fontos, hogy sokkal több vizet fogyasszunk, mint amennyit eddig ittunk, hiszen a tiszta víz kioldja a méreganyagokat a szervezetből. “A májban, és szervezetben lerakódott méreganyagok a vizeleten keresztül távoznak”-mondja a szakértő.

Ezenkívül fogyasszunk antioxidánsokban gazdag táplálékokat, zöldségeket, gyümölcsöket. Pl. szőlőt, almát, káposztát, fokhagymát, zöld-, vagy hibiszkusz teát.

Fontos, hogy legalább a méregtelenítés ideje alatt csökkentsük az alkoholfogyasztást, a dohányzást, és iktassuk ki étrendünkből a zsíros húsokat.

tudasfaja.com

Hirdetés