Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI 9 trükk, amitől a hajad őrült módjára nő majd! Ezt minden nőnek...

9 trükk, amitől a hajad őrült módjára nő majd! Ezt minden nőnek tudnia kell!

Minden nő fényes egészséges hajkoronáról álmodik, azonban vannak, akik egész életükben küzdenek a vékony szálú, hamar zsírosodó hajukkal.

A legfontosabb, hogy felejtsük el a vegyi hajápolókat, és alkalmazzunk természetes alapanyagokat tartalmazó módszereket. Kicsit hosszabb idő kell, míg a természetes anyagok hatnak, de megéri türelemmel kivárni ezt az időt.

  • Szárazon fésüljünk inkább, mint vizesen. A vizes haj sokkal törékenyebb, és hamarabb megsérülnek a hajszálak. Hagyjuk, hogy megszáradjon, és csak azután fésüljük meg.
  • Ne mossunk hajat minden nap, hagyni kell, hogy a fejbőr természetes zsírtartalma megfelelően működjön. Ha túlságosan zsírosodik a hajunk, nem az a megoldás, hogy minden nap megmossuk, hanem inkább járjunk utána, mi okozhatja a problémát, és fogjunk neki az ápolásának.
  • Táplálkozzunk megfelelően, és akkor a hajunk is sokkal egészségesebb, és erősebb lesz. Fogyasszunk tojást, omega 3-zsírokat, leveles zöldségeket, vasban, és egészséges zsírokban gazdag élelmiszereket.
  • Kerüljük a cukros élelmiszereket, mivel ezek csökkentik a kollagén, és keratin termelődést. Hagyjuk abba a cukorfogyasztást, és látni fogjuk, hogy hajunk, körmünk, és bőrünk sokkal egészségesebb lesz.
  • Ne szárítsuk magas hőfokon, ha lehet inkább a természetes levegőn hagyjuk megszáradni. Kerüljük a rendszeres hajvasalást is, hiszen az erős hő roncsolja a hajszálakat.
  • Olajos hajápolók segítségével egész mélyen ápolhatjuk a hajszálakat. Válasszunk egy természetes növényi olajat, és ezzel masszírozzuk meg hetente egyszer a fejbőrünk. Argán, kókusz, olíva, vagy ricinusolajat válasszunk.
  • Masszírozzuk meg fejjel lefele a fejbőrünk. Üljünk le egy székre, és hajoljunk mélyen előre, majd fogjunk neki a masszírozásnak. A szakemberek szerint ez a módszer nagyon hatékony, hiszen nagy hatóerővel serkenti a vérkeringést. Ha szédülni kezdenénk, hagyjuk abba.
loading...