Kezdőlap EGÉSZSÉG 8 különleges kéztartás, mely gyógyító hatással rendelkezik

8 különleges kéztartás, mely gyógyító hatással rendelkezik

A meditáció, a jóga, és az akkupunktúra is felszabadító, gyógyító hatással van az emberi szervezetre. Bármelyik technikát is gyakoroljuk, sokkal kiegyensúlyozottabbak, és egészségesebbek leszünk hatására.

Az Indiából származó kézmozdulatok, a mudrák igencsak jótékony hatással vannak az emberi testre, és lélekre. Érdemes megismerkedni egy pár mudrával, és gyakorolni a hétköznapokban.

Nem csak a tüneteket tudjuk enyhíteni a mudrák segítségével, de számos betegség megelőzésére is alkalmasak, hiszen kiegyensúlyozottabbá teszik a szervezet energiaháztartását. Segítik az elmélyülést, és aktiválják az energiákat, ezáltal pedig intenzívebbé válik az öngyógyító folyamat.
Tanuljunk meg egy pár mudrát, és alkalmazzuk rendszeresen.

1.Gyan mudra

Érintsük meg a hüvelykujjunkkal a mutató ujjunkat, a többi ujjunkat nyújtsuk ki, a tenyerünket fordítsuk felfelé. Ez a mozdulat növeli a lelkesedést, és segítségével könnyebben fel tudjuk venni a harcot a problémákkal szemben.

2.Vayu mudra

Ez a mudra hasonló az elsőhöz, de ahelyett, hogy összeérintenénk a két ujjunk, helyezzük a mutató ujjat a hüvelykujj alá. Hatására sokkal kiegyensúlyozottabbak leszünk, de segít az emésztési problémákban, csökkenti a gázképződést, és az ízületi problémákat.

3.Aakash mudra

Érintsük össze a gyűrűs-, és a hüvelykujjunk. Ez a mudra megszabadít a félelemtől, szomorúságtól, haragtól, méregtelenít, oldja a feszültséget, és frissíti az elmét.

4.Shunya mudra

Hajlítsuk be a középső ujjunk, és tegyük rá a mutató ujjunk. Gyakoroljunk rá enyhe nyomást, a többi ujjat pedig tartsuk egyenesen, amennyire csak tudjuk. Segít megszabadulni a fülfájástól, szabályozza a pajzsmirigy működését, megszabadít a szorongástól.

5.Prithvi mudra

A gyűrüsujjat tegyük a hüvelykujjra. Hatással van a szövetek, izmok egészségére, megszünteti a gyulladásokat, de segítségünkre lehet anyagcsere problémák esetén is.

6.Surya mudra

Ez az előbbi mudra ellenkezője, vagyis most a hüvelykujjal kell lenyomni a gyűrüsujjat. Fokozódik a test hőmérséklete, ezáltal normalizálódik az emésztés. Jó hatással van cukorbetegség, pajzsmirigy- és májproblémák esetén.

7.Varun mudra

Érintsük össze a kis-, és a nagyujjunkat, közben a többi maradjon egyenesen. Hormonproblémák, és ízületi gyulladás esetén ajánlott.

8.Shaamak Jal mudra

Segítségére lehet azoknak, akik túlzott izzadásban szenvednek, de ajánlott orrfolyás, és szemkönnyezés esetén is. Ha mindkét kézen egyszerre alkalmazzuk, akkor hatékonyabb.

tudasfaja.com

loading...