Kezdőlap EGÉSZSÉG 8 jelzés, hogy felbomlott az egyensúly a szervezetedben és tested segítségért “kiált”!

8 jelzés, hogy felbomlott az egyensúly a szervezetedben és tested segítségért “kiált”!

Hirdetés

Még mielőtt kialakulnának a betegségeink a szervezetünk már jóval hamarabb jelez, hogy valami nincs rendben. Nem árt figyelembe vennünk ezeket a jelzéseket, ugyanis így elkerülhetjük a betegségeink nagyrészét.

1.Savanyú ételek kívánása

Ha a szervezet hormonális változásokon megy át, mint pl. terhesség esetén, akkor leginkább savanyú ízeket kívánunk. De máj, és epehólyag problémák is okozhatják a jelenséget.

Hirdetés

2.Ínyvérzés

Fogmosás után, vagy fogselyem használata után előfordulhat, de C-vitamin hiány is okozhatja a problémát.

3.Álmatlanság, görcsösség

Ha éjszakai lábgörcsökkel, és álmatlansággal küzdünk, akkor minden bizonnyal a magnéziumot kellene pótolnunk. Nagyon fontos, hogy megfelelő legyen a magnéziumszintünk, hiszen így gondoskodhatunk a szív, az agy, és az izmok egészségéről.

4.Tenger gyümölcsei utáni sóvárgás

Ez is tápanyaghiányra utal. Lehetséges, hogy nem megfelelő a fehérje, és az ásványi anyag szint a szervezetünkben. Ez leginkább a vegetáriánusok esetében léphet fel, gondoskodni kell a kiegyensúlyozott táplálkozásról.

5.Édesség utáni sóvárgás

Minél több cukros élelmiszert fogyasztunk, annál nagyobb lesz az igényünk a cukorfogyasztásra. Próbáljuk minimálisra csökkenteni a szénhidrátok fogyasztását. Együnk több zöldséget, és gyümölcsöt.

6.Haj, és köröm problémák

A töredezett haj, és köröm alacsony B-vitamin, és kálium szintre utal. Próbáljunk több teljes kiőrlésű terméket, magvakat, dióféléket, burgonyát, leveles zöldségeket fogyasztani.

7. Száraz bőr

Ha a bőrünk foltokban kezd kiszáradni, ez minden bizonnyal az E-vitamin hiány jele. Fogyasszunk halolajat, dióféléket, és E-vitaminban gazdag olajakat.

8.Sós ételek kívánása

Azt jelezheti, hogy fertőzés, vagy gyulladás van a szervezetünkben. Ne vigyük túlzásba a sófogyasztást, keressünk fel inkább egy szakembert.

Hirdetés