Kezdőlap EGÉSZSÉG 7 módszer, mely segítségével a gyerekek sokkal jobban elviselik ezt a kánikulát

7 módszer, mely segítségével a gyerekek sokkal jobban elviselik ezt a kánikulát

A gyerekek sokkal nehezebben viselik a forró, meleg nyarat, mint mi felnőttek. Ha csak nem vagyunk olyan szerencsések, hogy vízpart mellett lakunk, akkor bizony be kell vetnünk egy-két trükköt, hogy túléljük a kánikulát!

 

1.Légkondi vagy ventilátor?

A gyerekszobában sokkal jobb lehet, ha légkondit, és nem ventilátort szerelünk be. Fontos, hogy mindig ellenőrizzük a hőmérsékletet, és a páratartalmat.

2.Légkondi optimális működése

A gyerekek számára az optimális benti hőmérséklet 22 fok, a páratartalom pedig legalább 40%-os kell legyen. Figyeljünk oda, úgy használjuk a klímaberendezést, hogy ezek teljesüljenek. Ha működik rendesen a légkondi, vigyük el egy szakemberhez, tisztítsuk ki.

3.Fokozatosság elve

Ha a szobában már elviselhetetlen a hőmérséklet, nem az a megoldás, hogy gyorsan 20 fokra kapcsoljuk a légkondit. Ilyet soha ne csináljunk. Csak fokozatosan csökkentsünk a hőmérsékletet, hogy a szervezet hozzá tudjon szokni. Kezdetben 28 fokra, majd egy fél óra múlva 24-re, és egy újabb fél óra múlva vigyük le csak 22 fokra.


4.Szellőztessünk

Bár úgy tűnhet, hogy kintről csak a forró levegő áramlik be, mégis nem árt, ha gyakran szellőztetünk. A légmozgástól hűl a szoba levegője, és még friss oxigént is kapunk. A légkondi és a ventillátor nagyon kiszárítja a levegőt.

5.Keressük meg a megfelelő helyet a légkondi számára

Ne tegyük a gyerek ágyával fölé, se szembe vele. Vigyázzunk, hogy ne fújjuk rá közvetlenül a hideg levegőt.

6.Fürdessük gyakrabban

Egy kánikulai napon akár 2-3 alkalommal is vízbe tehetjük a gyereket egy-egy rövid időre. Akár a fürdést, akár a zuhanyzást választjuk, nagyon jól hűsíti a szervezetet.

7.Bőséges folyadékbevitel

A gyerek igyon sok folyadékot. Egy éves koráig ajánlott csak tiszta vizet adni neki, de utána már adhatunk friss gyümölcslevet, gyógyteát.

 

loading...