Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI 7 káros szokás, ami nem tesz jót a hajadnak!

7 káros szokás, ami nem tesz jót a hajadnak!

Mindannyian csodálatos hajkoronáról álmodunk. Azonban, ha nem foglalkozunk a hajunk egészségével, sőt még ellene dolgozunk, akkor töredezett, és ritka lesz, korpásodni kezd.

Létezik néhány olyan hétköznapi szokás, melyeket jobb, ha kiiktatunk az életünkből, mert különben sosem lesz hajunk egészséges.

 

1.Forróvíz

Soha ne mossunk hajat forró vízben, még akkor sem ha kint hideg van, és ez esne jól. A forró víz felborítja a fejbőr egészségét, és a gátolja a hajhagymák védelmére szolgáló egészséges zsírok termelődését is.

2.Nem megfelelő párnahuzat

Ne használjunk soha szatén, vagy selyem párnahuzatot, mert ezek nem tesznek jót a haj egészségének. Válasszunk minél természetesebb anyagból készült ágyneműt.

3.Nem megfelelő hajkefe

A vizes, átforrósodott hajszálak sokkal érzékenyebbek, mint szárazon. Válasszunk egy természetes anyagból készült hajkefét, fésűt ez kevésbé roncsolja a hajszálakat.

4.Műanyag hajgumi

Ha befőttesgumit, vagy műanyag hajgumit használunk a copfkészítéshez, ne csodálkozzunk, ha hajunk töredezett lesz. Sőt, minden alkalommal egy jó pár szálat ki is húzunk, amikor a szorosra kötött hajgumit levesszük a hajunkról.

5.Hajvasaló

Ha túlságosan gyakran, vagyis naponta többször használunk hajvasalót bizony igencsak roncsolódni fog a haj szerkezete. Leginkább a hajvégek károsodnak a magas hőmérséklet során. A hajvasaló használata előtt, ne felejtsünk el valamilyen hővédő terméket használni a hajszálakra.

6. Száraz sampon

Gyors megoldásként kiváló lehet néha a száraz sampon, azonban ne használjuk rendszeresen. Azon túl, hogy felfrissíti a hajat, nem szabadítja meg a fejbőrt maradéktalanul a lerakódásoktól. Csak akkor használjuk, ha nagyon muszáj.

7.A hajápolási eszközök tisztítása

Időközönként fertőtlenítsük le a hajápolási eszközeinket, mint pl. a hajkefét, mert különben könnyen visszakerülnek a szennyeződések, baktériumok a hajunkba.

tudasfaja.com

loading...