Kezdőlap EGÉSZSÉG 6 fontos egészségügyi probléma, amire a szemed figyelmeztet elsőként!

6 fontos egészségügyi probléma, amire a szemed figyelmeztet elsőként!

Hirdetés

A szem a lélek tükre-mondják, azonban nem csak a lelki, hanem a testi zavarokat, és problémákat is kiolvashatjuk a szemünkből. Ha valakinek a szemébe nézünk, egyből tudni fogjuk, hogy mennyire érzi jól magát a bőrében, látszani fog rajta, hogy mennyire egészséges testileg, lelkileg.

 

Hirdetés

Az alábbi 6 tünet arra utal, hogy valami probléma van a szervezetünkben:

 

1.Ritkás szemöldök

Ha a szemöldök hirtelen ritkulni kezd, kihull, akkor pajzsmirigy problémák állhatnak a háttérben. A problémát még csak alátámasztja, ha depressziós hangulat, izomfájdalom, száraz bőr, töredezett haj, -körmök, és fáradékonyság is gyötör.

2.Tartós gyulladás

Ha hosszabb ideig tartó, és szűnni nem akaró gyulladás, irritáció, vagy seb van a szemhéjunkon, keressünk fel egy szakembert.

3.Sárgás szemfehérje

A szemfehérjének a besárgulása epehólyag, epevezeték, vagy májproblémára utal. Forduljunk szakemberhez.

4.Előreugró szemek

Ha úgy tűnik, hogy szemünk kinnebb áll, kidudorodik, akkor ez pajzsmirigy problémára utalhat. A pajzsmirigy túlműködés jele lehet.

5.Kettős látás, vagy látásvesztés

Ha ezeket a problémákat észleljünk, azonnal forduljunk orvoshoz. Főleg, ha zsibbadás, végtaggyengülés, szédülés is társul a problémához.

6.Homályos látás cukorbetegeknél

A cukorbetegek esetén sokszor alakulnak ki szemproblémák is. A homályos látással mindenképp szakemberhez kell fordulni, ugyanis a keringési zavarok a betegség esetében elég gyakoriak.

 

Hirdetés