Kezdőlap EGÉSZSÉG 6 fejfájás típus, ami feltárja a fájdalom valódi okát

6 fejfájás típus, ami feltárja a fájdalom valódi okát

Néha nem könnyű kitalálni, hogy miért fáj pontosan a fejünk. Okozhatja alváshiány, túlzott alkoholfogyasztás, stressz, fáradtság, betegség. A szakértők szerint abból, hogy pontosan hol jelentkezik a fejfájás, meg lehet tippelni, hogy mi okozhatta.

Ha valaki reggel hasogató fájdalommal ébred, és nem talál rá semmilyen magyarázatot, várjon egy keveset, rögtön ne nyúljon fájdalomcsillapítóért. Sok esetben a fájdalom egy kis nyugalom, pihenés, vagy relaxálás hatására el is múlik. De az is sokat segíthet, ha iszunk egy pohár vizet.

1.Ha csak egyik oldalon fáj a fej-szakemberek szerint a migrén nem tartozik a veszélyes fejfájások közé, azonban nagyon kellemetlen tud lenni, hiszen sokszor akár 24 órán keresztül is eltarthat a hasogató fájdalom. A lüktető fájdalommal hányinger, látástompulás, szédülés is társulhat. Ilyenkor sokat segíthet, ha a fájdalomcsillapítón kívül lefekszünk egy sötét, hűvös szobába.
2.Mintha egy szorító abroncs lenne a fejünk körül-a nyak alsó részén, vagy a szem környékén jelentkező erős fájdalom az egész fejre, de főleg a homlok területére kisugározhat. Ennek az oka leginkább a stressz lehet.
3.A fájdalom az arc egyik oldalán jelentkezik, megduzzad a szemhéj is-ez általában a tavaszi, őszi időjárás, úgynevezett frontérzékeny fejfájás jele. Általában lefekvés után 1-2 órával, éjszakai ébredés után jelentkezik. A fejfájáson kívül duzzadt, bepirosodott szem, arc-, és homlokizzadás jellemzi. Aki ilyen problémával küzd, mozogjon, tornázzon többet.
4. Homlokfájdalom-minden bizonnyal gyulladás okozza. Egy meleg, gőzölgő zuhany enyhíthet a fájdalmon, a gőz belélegzése jó hatással lehet.
5.Tarkófájdalom-gerincproblémák is okozhatják, kiválthatja a rossz testtartás, az ülőmunka
6.Fejtető-feszült, stresszes állapotban jelentkezik leginkább

Szerző: tudasfaja.com

loading...