Kezdőlap EGÉSZSÉG Ezt az 5 dolgot eddig még nem tudtad a gyömbérről!

Ezt az 5 dolgot eddig még nem tudtad a gyömbérről!

Hirdetés

Enyhíti a fejfájást, csökkenti a PMS-tüneteit, és segít megszabadítani a puffadástól is. A friss gyömbér ugyanolyan pozitív egészségügyi hatással rendelkezik, mintha szárított, por formájában fogyasztanánk.

A legfontosabb dolog, amit a gyömbérrel kapcsolatosan tudnunk kell, hogy ha kúraszerűen használjuk, akkor naponta minimálisan 2 grammot kell elfogyasztanunk belőle.
Nézzük, miért éri meg nekünk gyömbért fogyasztani!

Hirdetés

Erősíti az immunrendszert

Magas antioxidáns tartalma miatt erősíti az immunrendszert, ezért segítségével könnyebben elkerülhetjük a betegségek kialakulását. Egy csésze gyömbértea segítségével csökkenthetjük a lázat, és megszabadulhatunk a vírusoktól, kórokozóktól is. Enyhíti a fejfájást, és erősíti a legyengült szervezetet.

Ízületi gyulladások, fájdalmak ellen

A gyömbér gingerol tartalma miatt hatékonyan enyhíti az ízületi fájdalmakat, és csökkenti az ízületi gyulladást is. Egy tanulmány alapján kimutatták, hogy a gyömbér a térben jelentkező reumás fájdalmak erősségét is nagymértékben képes csökkenteni.

Izomláz ellen

A gyömbér természetes fájdalomcsillapító, és gyulladásgátló, ezért az edzések utáni izomlázat is gyorsan, és hatékonyan csökkenti. Edzés után ajánlott 2 gramm gyömbért elfogyasztani, és sokkal kevesebb az esélye az izomláz kialakulásának.

Puffadás ellen

Serkenti az emésztést, és közben megszabadít a puffadástól is.

Fejfájás ellen

Egy nemrég közzétett tanulmány szerint a gyömbér por nem csak fejfájás, de migrén ellen is nagyon hatékony. Sőt, a fejfájással jelentkező hányingert is megszünteti.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés