Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI 10 szépségtrükk, amit minden nőnek kötelező lenne tudni!

10 szépségtrükk, amit minden nőnek kötelező lenne tudni!

Hirdetés

A szépségápolási praktikákban létezik egy-két olyan trükk, melyet érdemes megismerni és kipróbálni. Ezek segítségével könnyen olyan sminket készíthetünk, akárcsak egy profi.

 

Hirdetés

1.Tartósabb sminkecset

Ha sikerül megfelelő sminkecsetet találnunk, vigyázzunk rá nagyon, viseljük gondját, tisztítsuk meg. Soha ne hagyjuk a festéket benne, hiszen hamarabb tönkremennek a sörték. Rendszeresen mossuk ki folyékony mosószerrel, majd fektessük egy papírtörlőre, és szárítsuk ki alaposan.

2. Frissítsük fel a sminket

Nem kell naponta többször lemosni, és újrakenni a sminket, elég, ha csak egy kicsit felfrissítjük. Tonizáljuk, majd kenjünk rá púdert, és a fölösleget itassuk le egy papírtörlővel.


3.Bronzosítsunk

Nem kell alapozót, és barnítót is használni egyszerre. Télen, ha úgy tűnik, hogy halványabb az arcszínünk, mint a nyári napsütésben, használjunk egy kevés bronzosítót. Nem szükséges alul alpozót tenni.

4.Természetes testradír

Keverjünk el egy rész olívaolajat, két rész cukorral vagy sóval, majd adjunk hozzá néhány csepp levendula illóolajat. Ezzel masszírozzuk át a karjainkat, és a lábainkat zuhanyzás előtt, majd melegvízzel öblítsük le.

5.Ne sminkeljünk túlságosan

Ha a strandra megyünk például teljesen el is felejthetjük a
sminket, de egy forró nyári napon is próbáljunk minél kevesebb festéket kenni magunkra. Hagyjuk, hogy a napsugár, a szél, érje a bőrünk egy keveset, de persze nem kell túlzásba vinni.

6.Ápolt ajkak

A rúzs csak egy szép, ápolt ajkakon mutat jól. Gondoskodjunk róla, hogy szép legyen az ajkunk. Dörzsöljük át barna cukor, olívaolaj, és vanília keverékével az ajkakat, és a körülöttük levő részt is.

7.Rúzs használata

Ha meg szeretnénk előzni, hogy rúzsos legyen a fogunk, akkor szippantsuk kissé be az alsó ajkunk, és úgy kenjük fel a rúzst. Vigyázzunk ne tegyünk túl sokat, és a fölösleget töröljük le egy papírtörlővel.

8. Szemöldök festés

Ha nincs időnk ellátogatni szemöldök festésre, akkor fessük meg mi magunk otthon. A szempillaspirált többször tegyük vissza a tégelybe, majd húzzuk ki, úgy, hogy a lehető legkevesebb festék maradjon rajta. Ezzel fésüljük át a szemöldökünk.


9.Vazelin

Segítségével tökéletesen el tudjuk távolítani a sminket. Olcsó és nagyon hatékony módszer.

10. Macskaszem

Ha meg szeretnénk rajzolni a tökéletes macskaszemet, akkor kissé felfelé húzzuk a szem közepétől indulva a vonalat. A kisujjunkat támasszuk meg az arccsontunkon, hogy pontosabb vonalat tudjunk húzni.

 

Hirdetés