Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI CSAJVILÁG 10 fontos dolog, amit a gyerekednek meg kell tanítanod 10 éves koráig!...

10 fontos dolog, amit a gyerekednek meg kell tanítanod 10 éves koráig! Minden szülő itt hibázza el!

Mother and son (6-7) sitting on sofa

A gyerekektől nagyon sok mindent tanulhatunk. Ők még nagyon őszintén élik az életet. Játékosak, vidámak, kacagnak, rácsodálkoznak a szép dolgokra, és kimondják, ha nem tetszik nekik valami. Na, de mi az, amit mi megtaníthatunk nekik?

10 dolog, amit feltétlenül meg kell tanítanod a gyerekednek 10 éves koráig!

1.Fiúk és lányok tisztelete

Egyformán kell tisztelni mind a nőket, mind pedig a férfiakat, hiszen mindannyian ugyanolyan értékesek vagyunk. A gyerekek tiszteljék a kortársaikat, mindegy, hogy fiú vagy lány az illető, ugyanúgy kell bánni vele.

2.Ne féljen a hibáitól!

Ha hibázott, nem baj, fel kell állni, és tovább kell menni. A lényeg, hogy vonja le a következtetéseket, és tanulja meg, hogy ugyanazt a hibát ne kövesse el még egyszer. Ne féljen attól, hogy valamit nem fog jól csinálni, vagy hibázni fog.

3.Az ismeretek fontosabbak, mint az osztályzatok

A szülők sokszor idegesek lesznek attól, ha a gyerek nem hoz elég jó osztályzatot haza. Azonban egy jó jegy még nem feltétlenül tükrözi a gyerek tudását. Sokkal fontosabb, hogy a gyerek több dologban legyen tájékozott, mint hogy jó jegyeket vigyen haza. Széles látókörre tanítsuk a gyerekeinket.

4.Barátként tekinteni a szülőkre

Nehéz dolog jó barátságba kerülni a gyerekünkkel, főleg, ha már egy kialakult baráti köre van a kortársaiból. Nem kell erőszakoskodni, legyünk türelmesek, várjuk meg, hogy a gyerek bizalmába fogadjon.

5.Önbizalom

Sok szülő sokkal jobban tiszteli gyereke tanárait, mint a saját gyerekét. Ez a közeljövőben ronthat a gyerek önbecsülésén. Magyarázzuk el a gyerekünknek, hogy a tisztelet fontos, de az egészséges önbizalom, és az önértékelés is nagyon fontos.

6.Ne azért csináljon valamit, hogy mások megszeressék

A gyerekek képesek mindent megtenni azért, hogy elnyerjék barátaik elismerését, vagy, hogy megszerettessék magukat. Tanítsuk meg a gyereknek, hogy felismerje, mi a számára igazán fontos dolog, és ne azért csináljon meg valamit, hogy kivívja mások elismerését.

7.Ha nem ért valamit, kérdezze meg

Teljesen normális dolog az, hogy nem ért, vagy nem tud valamit, ilyenkor nyugodtan kérdezzen rá. A gyerekkor a legjobb időszak a tudás megszerezésére.

8.Mondja meg a tanárnak, ha nem érzi jól magát

A gyerek egészségügyi állapota nagyon fontos, nyugodtan szóljon a tanárnak, ha nem érzi jól magát. Az egészség sokkal fontosabb, mint egy jó jegy. Tanítsd meg a gyereked, hogyan érezze, mi a legjobb számára.

9.Tartsa tiszteletben a környezetet

Hiába panaszkodunk arra, hogy szemetes a környezetünk, ha mi magunk, se vigyázunk a rendre, tisztaságra. Tanítsuk meg gyerekeinket, hogy a saját háza táján kell kezdeni mindig a rendrakást.

10. Tanítsd meg NEM-et mondani

Meg kell tanulnia nem-et mondani, nem élhet egész életében megfelelési kényszerben. Legyen saját akarata, választási lehetősége, és tudjon dönteni önállóan. Így lesz egy egészséges, felnőtt személyiség.

tudasfaja.com

loading...