Kezdőlap EGÉSZSÉG 1 hét alatt lapos lett a hasam, csak ezt alkalmaztam!

1 hét alatt lapos lett a hasam, csak ezt alkalmaztam!

Hirdetés

Bár a fürdőruha szezon még egy kicsit messze van, de most kell nekifogni edzeni, ha azt szeretnénk, hogy nyáron ne egy strandlepedőbe burkolózva üldögéljünk szomorúan a parton.

 

Hirdetés

 

Legújabb kutatások szerint, ha csak felüléseket végzünk, nem egészen érhetjük el az áhított testalkatot. Rengeteg felülést kellene ahhoz végeznünk, hogy a téli védőhájunk szép kockákká alakuljon. Szakértők szerint a felülések ráadásul megerőltetőek a nyak, a gerinc, és a hát alsó szakaszára is.

Az alábbiakban olyan gyakorlatokat mutatunk, melyek más testrészeinket is izmosítanak, nem túl megerőltetőek, és a hasunk is kockásodhat tőlük. Végezzük rendszeresen a gyakorlatokat, ezenkívül pedig fogyasszunk kevesebb zsírt, és kalóriát tartalmazó élelmiszert.
A következő gyakorlatok zsírégető, és izomépítő hatással rendelkeznek.

1.Lebegő rúgások
Feküdjünk le a földre, a két kezünket kulcsoljuk össze a tarkónk alatt, húzzuk be a hasunk, emeljük fel kissé a felső testünk. Emeljük meg min a két lábunk, az egyik kb. egy araszra, a másik két araszra legyen a padlótól. Végezzünk függőleges, le-fel ollózó mozgást a két lábbal, kb. 20 másodpercen keresztül.

2.Láb emelgetés

Feküdjünk le a földre, emeljük meg kicsit mindkét lábunk, úgy, hogy párhuzamos legyen a padlóval. A két láb ne távolodjon el egymástól. Közben emeljük meg a fejünk, és a felső testünket is. Emeljük a lábakat, majd tegyük vissza a talajra. Ezt a műveletet 10-15 alkalommal ismételjük meg.

3.Oldalsó emelés

Feküdjünk oldalt, támas

zkodjunk az alkarunkra, a két lábunkat helyezzük egymásra, tartsuk egyenesen. A csípőnk se érje a talajt. A másik kezünket tegyük csípőre. Egyenes vonalban legyen testünk a lábtól a fejbúbig. Tartsuk így a testünk egy darabig, majd ereszkedjünk vissza a talajra. 15-ször ismételjük meg ezt a mozdulatot.

4. Ferde felülések

Feküdjünk a talajra, kissé kitekert pozícióba, behajlított térdekkel, oldalra húzva. A kezeinket kulcsoljuk össze a tarkónk alatt, és így végezzünk felüléseket. 30 felülést végezzünk balra, majd szintén 30 felülést végezzünk jobbra.


5.Lábemelés

Feküdjünk a padlóra, kezeinket helyezzük egyenesen magunk mellé. A lábfejünket nyújtsuk ki, majd emeljük fel a két lábunk összezárva, egyenesen tartva. Amennyire csak tudjuk közelítsük a mellkasunkhoz. Törekedjünk arra, hogy minél egyenesebben legyenek a lábaink. Tartsuk így 1-2 másodpercig, majd engedjük vissza a talajra. 15-ször ismételjük meg ezt a műveletet.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés