Kezdőlap EGÉSZSÉG A vénás trombózis 6 jele, amit sok ember nem ismer fel idejében!

A vénás trombózis 6 jele, amit sok ember nem ismer fel idejében!

Hirdetés

Életünk során gyakran érhet ütés, vágás, karcolás, és más olyan sérülés, mely hatására kék folt keletkezik rajtunk. Ilyenkor az ereink is sérülnek, de szerencsére a legtöbb esetben gyorsan regenerálódnak.

 

Hirdetés

 

Ha valakinek már attól is megkékül a lába, hogy nekidől az asztalnak, és sokáig nem jön helyre, érdemes komolyabb szembenéznie azzal, hogy milyen állapotban vannak erei, vérkeringése.

Az alábbiakban néhány olyan intő jelet sorolunk fel, melyekkel érdemes szakemberhez fordulni!

1.Dudorok, kiemelkedő részek az éren

Ezek általában a mélyvénás trombózisra utalnak. Befolyásolja a vérkeringést, megakadályozza a szervek oxigénellátottságát. Növeli a stroke vagy szívroham kialakulásának esélyét.

2.Lábfájdalom
A lábfájdalom, főleg ha görccsel is társul lehet a trombózis jele.

3.Vöröses csíkok a bőrön

Ha az erek mentén vöröses csíkok jelennek meg a bőrön, akkor érdemes minél hamarabb orvoshoz fordulni. Főleg, ha forróságot, melegedő érzést tapasztalunk a csíkok mentén.

4.Mellkasi fájdalom mély légzéskor

Ez akár egy vérrög jelenlétét is jelezheti. Ha fájdalom, és nehézlégzés követi, jobb azonnal orvoshoz fordulni. Persze nem kell elsőre nagyon megijedni, de jobb az óvatosság.

5.Felületes légzés
Ha nem tudunk mélyen, ellazultan lélegezni, akkor lehet akár egy vérrög is a tüdőben. Ha ezt az állapotot szédülés is kíséri, érdemes orvoshoz fordulni.

6.Indokolatlan köhögés

Ha nem vagyunk allergiásak, és nem is fáztunk meg, mégis időközönként erős köhögés tör ránk, akkor előbb-utóbb keressünk fel egy szakembert.

Hirdetés
loading...