Kezdőlap EGÉSZSÉG 7 tünetmentes betegség, ami rövid időn belül végez az emberrel

7 tünetmentes betegség, ami rövid időn belül végez az emberrel

A betegségek általában fokozatosan fejlődnek ki, ezért nem biztos, hogy idejében észrevesszük őket. Sőt, vannak olyan betegségek is, amelyek nem produkálnak jellegzetes tüneteket, ezért csak későn vesszük észre, hogy valami nincs rendjén.

 

 

Az alábbi betegségek kezdetben viszonylag tünetmentesek, legyünk figyelmesek, és forduljunk orvoshoz, ha bármi rendellenességet tapasztalunk.

Alacsony D-vitamin szint

Ha a D-vitamin szintünk hosszabb időn keresztül 30 ng/ml alá esik, akkor könnyen cukorbetegség, szívbetegség, szklerózis multiplex, vagy a rák különböző fajtája is kialakulhat. Ajánlott kiegyensúlyozott időt tölteni a napon, és pótolni a D-vitamin szükségletet.

Pajzsmirigy alulműködés
Az anyagcsere szabályozásában döntő szerepe van a pajzsmirigyhormonnak. Az alacsony aktivitású pajzsmirigy hormon esetében a test nem működik megfelelően, könnyen kialakulhat szívbetegség, magas koleszterinszint, depresszió, meddőség, idegkárosodás. A tünetek között említhető az állandó fáradtság, túlsúly, hideg végtagok.

2-es típusú cukorbetegség

Ha a szervezet nem termel elegendő inzulint, akkor könnyen cukorbetegség alakulhat ki, mely hosszú ideig akár tünetmentes is lehet. A cukorbetegség károsíthatja a szemet, a szívet, a veséket, és az idegeket.

Magas vérnyomás
Az életkor előrehaladtával, és az artériákra nehezedő túl nagy nyomás miatt könnyen kialakulhat a magas vérnyomás. Az első tünetek jelentkezésekor, érdemes orvosolni a problémát.

Magas koleszterinszint

A helytelen táplálkozás, a genetika, az egészségtelen életmód …stb. könnyen okozhat magas koleszterinszintet. Ha nem foglalkozunk időben a problémával, könnyen okozhat stroke-ot, vagy szívinfarktust. Nem produkál különösebben tüneteket, ezért kell időközönként vizsgálatokra járni.

Fibromyalgia
A visszatérő fájdalom az izmokat, az inakat, és az ínszalagokat érinti, de elég nehezen tudják pontosan diagnosztizálni. Tünetei között említhető többekközt a fény-, és hangérzékenység, a bélirritáció.

Vérszegénység

Legjellemzőbb tünete a fáradékonyság, a rossz közérzet, levertség, menstruációs problémák, rossz bélműködés. Következtében könnyen kialakulhat akár szívroham is, ne várjuk meg, míg súlyossá válik a probléma.

tudasfaja.com

loading...