Kezdőlap EGÉSZSÉG A leggyakoribb női daganattípus 4 alattomos jele, amiről minden nőnek tudnia kell!

A leggyakoribb női daganattípus 4 alattomos jele, amiről minden nőnek tudnia kell!

A petefészekrákot csendes gyilkosként is szokták emlegetni, mivel a tünetek nagyon későn, már az előrehaladott állapotban jelentkeznek. Leginkább a 30-40 év közötti nők az érintettek a problémában!

 

 

Szakértők szerint a betegség korai felismerése növelheti a túlélés esélyét, éppen ezért érdemes tisztában lenni azzal, hogy milyen figyelmeztető jelei lehetnek.

1.Állandó puffadás
Ha azt tapasztalod, hogy állandóan fel vagy puffadva, attól függetlenül, hogy éppen mit ettél, vagy ittál, akkor azt jelenti, hogy nem a táplálkozásod okozz a problémát. A tartós puffadás a petefészekrák jele is lehet.

2.Alhasi-, és medencefájdalom

A menstruáció ideje alatt ez a fájdalom normális, de, ha ez az időszak után is tart, és állandóan visszatér, akkor érdemes orvoshoz fordulni. A tartós és erős alhasi-, vagy medencefájdalom a petefészekrák jele is lehet.

3.Étvágytalanság vagy telítettség-érzés

Ha jelentősebb változást érzékelünk az étvágyunknál, vagyis napokig, hetekig nem vagyunk éhesek, és ennek ellenére állandóan tele érezzük magunk, akkor keressünk fel egy szakembert.

4.Állandó vizelési kényszer
Ha a megszokottnál többször kell menjünk a vécére, akkor az is lehet, hogy a petefészekrák korai szakaszában vagyunk. Nem kell természetesen egyből a legrosszabbra gondolni, de, ha nem múlik a tünet akkor keressünk fel agy szakembert.

Egészségünk megőrzése érdekében, látogassunk el évente a szokásos szűrővizsgálatokra, hiszen tudjuk, hogy az időben felfedezett betegség sokkal nagyobb eséllyel gyógyítható.

tudasfaja.com

loading...