Kezdőlap EGÉSZSÉG Zsírmáj kialakulásához vezet, pedig 10-ből 9 ember ezt teszi a szervezetével!

Zsírmáj kialakulásához vezet, pedig 10-ből 9 ember ezt teszi a szervezetével!

Hirdetés

Ki ne szeretné a cukor édes, kellemes ízét? Ha mértékkel fogyasztanánk, ezzel az összetevővel nem is lenne komolyabb gond. A probléma valójában az, hogy sokkal több élelmiszerben megtalálható, mint gondolnánk.

 

Hirdetés

Mivel a cukor rendszeresen és nagy mennyiségben fogyasztva egyáltalán nem egészséges, ezért kockázati tényezőt jelent számos krónikus betegség és egyéb egészségügyi állapot kialakulására. Ilyenek a következők.

Függőséget okoz

Talán nehéz elhinni, de a cukor is a függőséget okozó szerek közé tartozik. Minél többet fogyasztasz belőle, annál jobban fogod kívánni a cukros élelmiszereket. Egy kísérletben az egerek ugyanolyan intenzitással dolgoztak a cukorért, mint a kokainért.


Növeli az elhízás kockázatát

Még ha kis mennyiségben is fogyasztjuk, akkor is ad extra, üres kalóriát a szervezetnek, amely elegendő mozgás nélkül raktározódni fog és idővel elhízáshoz vezet. A cukor mindig emeli az inzulinszintet és így az anyagcserét a raktározás irányába tolja el.

Krómhiány lép fel

A króm fontos szerepet játszik a vércukor transzportjában és elosztásában. Amikor a cukorfogyasztás emelkedik, akkor az feléli a krómkészletet és krómhiányhoz vezethet. A vércukor transzport így károsodást szenved.

Felgyorsítja az öregedés folyamatát

Ha szeretnéd megelőzni a korai öregedést és azt, hogy egyre több ránc szabdalja az arcodat, akkor az első dolog, amit tenned kell, hogy kivonod a cukrot az étrendedből, ugyanis káros hatással van a bőr megjelenésére.

Növeli a cukorbetegség kialakulásának kockázatát
Biztosan hallottad már, hogy ha túl sok cukrot eszel, a vércukorszinted hirtelen megemelkedik és ez hosszútávon egyensúlyzavarhoz vezet, ami aztán a cukorbetegség kialakulásának esélyét növeli. Fogyassz belőle minél kevesebbet vagy teljesen hagyd el akár kialakult már nálad a betegség, akár nem.

Zsírmáj kialakulásának esélyét növeli

A fruktóz (gyümölcscukor) a cukor egyik összetevője és a máj dolgozza fel. Ha túl sokat eszünk belőle, a májunk nem lesz képes lépést tartani a nagy mennyiséggel és ekkor alakul ki a zsírmáj. A fruktóz anyagcseréjének nincs limitje. Minél többet eszünk belőle, annál többet dolgoz fel a máj. Az alkohol mellett a cukor is képes ilyen zsírmáj kialakítására.

tudasfaja.com

Hirdetés
loading...